15 Mayıs 2020 Cuma

JLA Sayfalarından Justice League Dark Animasyonuna Aktarılan Karelere Dikkat

Ümit Kireççi
...
Yakın zamanda izleyicisiyle buluşan JUSTICE LEAGUE DARK animasyon filmi her zaman olduğu gibi ana çizgi roman evrenlerinin popüler konularının karışımından bir demet sunuyor. 

Temel olarak Darkside adlı kötü uzaylı karakterin ordusuyla dünyayı istilaya kalkışmasını anlatan uzun metrajlı çizgi filmde Justice League Dark çizgi roman dizisi ön plana çıkarılırken yan hikaye ve alıntılarla renklendirme yapıldığı görülüyor.

Bu yan hikayelerden biri de zamanında Grant Morrison'un yazdığı JLA serisinden geliyor. Hikayenin bu bölümü Green Lantern'la Flash'ın bir tür zaman yolculuğu yaparken uğradıkları duraklardan birinde geçiyor. Bu zaman aralığına göre Darkside dünyayı ele geçirmiş, kahramanların çoğunu öldürmüş veya kölesi haline getirmiştir. Daha da büyük sürpriz Batman'in üstlendiği roldür.

Keith Gifen'in kaleme aldığı hafiften mizah ve laylaylom yüklü Justice League dizilerinin ardından gelen bu seri severek okuduğum ve takip ettiğim bir seriydi. O zamanlar çok şaşırdığım sürprizler barındırıyordu. Bu sürprizlerden birini canlı görmekten büyük keyif aldığımı itiraf edeyim. Umarım siz de örnek sayfalardan aynı tadı alırsınız. Bu arada not düşeyim, canlandırılan karakterlerin kendi dil, aksan ve karakteristik yapılarına uygun jargonlarla konuşturulmuş olmasına bayıldım. 

Özetle, iyi izlemeler ve karşılaştırmalar:









Hiç yorum yok:

Linkler

Related Posts with Thumbnails