30 Nisan 2020 Perşembe

Çizgi Roman Dünyası Ustalarından Karantina Günlerinde Okuma Önerileri - 13 / Orhan Umut Gökçek

Çizgi romana emek veren, yıllarını veren, araştıran, çeviren, çizen, yazan okurlarına "Karantina Günlerinde Çizgi Roman Okusak da ne Okusak?" diye sorduk ve öneriler aldık. 


TUŞ grafik çizgi romanıyla adından söz ettiren Orhan Umut Gökçek önerdi:



CHEW

John Layman - Rob Guillory

Tony Chu bir dedektiftir ve bir sırrı vardır. Bu sır çok tuhaftır. Tony Chu sibopatiktir. Yani yediği şeylerden psişik imgelemler alır. Aynı zamanda, çözülemeyen bir cinayeti kimin ve neden işlediğini ortaya çıkarmak için kurbanının cesedini kemirmekten şikayet etmediği zamanlarda muazzam bir dedektiftir. En tuhaf, en acayip, en hastalıklı olayları araştırmak üzere GİD'nin Özel Suçlar Birimi'ne, yani gezegendeki en güçlü emniyet teşkilatına getirilir.İşte karşınızda herkes tarafından ayakta alkışlanan, her yerde yok satan, beklenmedik derecede çarpıcı bir çizgi roman olan CHEW'ın ilk macerası: "Lezzetçilerin Tercihi." Bu uçuk ve kara mizah dolu seride polisler, sahtekarlar, aşçılar, yamyamlar ve kahinlerle karşılaşmaya hazır olun.


GOZO VE SAGRE

Uğur Erbaş

“Dağların, ovaların, ırmakların, göllerin ve denizlerin arasında, havada, karada, suda ve toprak altında yaşayıp giden her çeşit varlığın orta yerinde dururdu bu koskoca kaya. Üzerinde bir adam oturur, oturur, otururdu.”
Başka bir dünya, başka bir harita.
Asırlar önce bırakmıştı insanlar hayvanları yemeyi.
Uğur Erbaş, aklın ve kalbin yenilgisini anlatıyor.
Her zaman olanla hiç olmayan arasında…
Gozo ve Sagre, gün ışığını arayan fantastik bir grafik roman, trajik bir “dünya tarihi”. Yaklaşan karanlık, kaosun arifesi.

Sıradan Zaferler 

Yazan - Çizen: Manu Larcenet

Angoulême Uluslararası Çizgi Roman Festivali
En İyi Çizgi Roman Albümü

"Gerçekçi edebiyat ve çizgi romanın mükemmel bir birleşimi."
-Booklist

"En iyi 5 grafik romandan biri. Psikolojik olarak yıpranmış, dünyayla ve aşık olduğu kadınla iletişim kurmaya çalışan bir fotoğrafçının, duygu dolu hikayesi. Çizimler çok etkileyici. Larcenet'in, sevecen karakterle dolu bu kitabı, insanda başka bir ülkeye seyahat etmiş hissi yaratıyor."
-Time

"Çok katmanlı bir kitap. Diyaloglar, fazlasıyla içe dönük ve bazen rahatsız edici derecede gerçekçi. Karmaşık karakterleri ve geniş bakış açısı, bu hikayeyi daha da dikkat çekici kılıyor."
-Publishers Weekly

"Bir erkeğin bağlanma korkusunu zekice işleyen çok fazla kitap yoktur. Ergenlikten çıkış ve olgunluğa geçiş sürecini aynı şekilde anlatan kitap sayısı da oldukça azdır. Larcenet, her iki konuyu da çok güzel işlemiş."

-L.A. Times

Hiç yorum yok:

Linkler

Related Posts with Thumbnails