23 Nisan 2020 Perşembe

Çizgi Roman Dünyası Ustalarından Karantina Günlerinde Okuma Önerileri - 8 / Zeynep Bayraktar

Çizgi romana emek veren, yıllarını veren, araştıran, çeviren, çizen, yazan okurlarına "Karantina Günlerinde Çizgi Roman Okusak da ne Okusak?" diye sorduk ve öneriler aldık. 

Çizgi roman dünyasının çılgın kızı Zeynep Bayraktar öneriyor:




DAMPYR

Mauro Boselli

"Vampirlerin neden öldürdüğünü biliyorum ama bizimkileri (insanları) anlamıyorum" diyor karakterlerden biri bu dizide. Ve Vampirlerin emperyalizmin her kolunun başındaki kişi olarak gösteren dizide kahramanlar sıradan insanları korumak üzere savaşa girişiyor. 


YALNIZ KURT VE YAVRUSU

Yazan - Kazuo Koike
Çizer - Goseki Kojima
Hayatına çocuğuyla tek başına devam etmeyi seçen ve bu yolda sayısız adam öldürmüş olan bir adamın hikayesi bu. Lone Wolf and Cub (Yalnız Kurt ve Yavrusu).

1970 yılında Japonya’da yayınlanmaya başlayan serinin yazarı Kazuo Koike çizeri Goseki Kojima. Hemen birkaç bilgi daha. İngilizce çevirisini Dark Horse firması yaptı ve 28 cilt olarak piyasaya sürüldü. Türkçe yayın hayatına Marmara Çizgi ile başlayan serinin her cildinde ortalama olarak 5 civarında bölüm var. Seri o kadar popüler oldu ki; 7 tane sinema filmi, televizyon dizisi çekildi, animelere ilham oldu. Neydi peki bu kadar popüler olmasının nedeni? Hikayesi!
Kaynak - Zülfikar Yamaç / Kahramangiller


YÜRÜYEN ÖLÜLER

Robert Kirkman - Tony Moore

Zombi istilasına uğrayan bir dünyada insanlar birbirlerine kenetlenmek yerine güç ve iktidar savaşına tutuşursa ne olur? Son derece hayati ve felsefik bir sorunun yanıtı bu dizide farklı bakış açılarıyla ilmek ilmek işlenmiş.

Hiç yorum yok:

Linkler

Related Posts with Thumbnails