11 Mart 2018 Pazar

Mehmet Sirri Aygün "OYSA OLGUNLAŞMAMIŞIM" Romanı Çıktı

İkinci bir şans

Herkes ikinci bir şansı hak eder mi bilmiyorum ama... Aygün’ün ceza evindeki çabası boş değil.

Babasının “Oğlum kendini ıslah etme azmi ile cezasını çekme kararlılığını gösterdi” dediği Aygün, lise eğitimini tamamlayamadan girdiği cezaevinde önce lise diplomasını aldı.
Ardından, Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü’nü onur belgesiyle bitirdi.

Bununla da kalmadı; yüksek lisans için ALES sınavına girdi ve işletme üzerine yüksek lisans yaptı.

Yetmedi, ikinci üniversitesini de bitirdi ve geçen yıl Adalet Bölümü’nden mezun oldu.
Babası anlatıyor: “Kütahya açık cezaevine geçince Dumlupınar Üniversitesi Büro Yönetimi Bölümü’nü okudu, bu arada ‘Oysa Olgunlaşmamışım’ isimli ilk kitabını yazarak yazar oldu!

MELİS ALPHAN, Hürriyet, 10.08.2017”

***
Hayatında ona verilen ikinci şansı çok iyi değerlendiren ve yazar da olan Mehmet Sirri Aygün’ün OYSA OLGUNLAŞMAMIŞIM adlı romanı da ikinci bir baskıyı hak ederek kitap raflarında yeniden yerini alıyor.

(Romandan)

Odanın duvarlarına baktı, ayağa kalktı, pencerenin önüne gitti, perdenin aralığından avluyu izledi, perdeyi kenara çekti, bir süre evlilikleriyle beraber büyüyen akasya ağacına baktı, gözleri doldu, naçarlıkla gözlerinden akan birkaç damla yaşı sildi, burnunu çekti.
Söze nasıl başlayacağına, söyleyeceği ilk kelimeye bir türlü karar veremedi. Gördüğü rüyadan buyana dek yaşadıkları bir film şeridi gibi zihninden geçti, “Bu evin inşaatına geldiğimiz geceyi hatırlıyor musun,” dedi.

Gülcan zihninden, “unutmak mümkün mü ömrümün en özel gecesini” diye geçirdi ve baş hareketiyle hatırladığını işaret etti.

Rauf tekrar üçlü koltuğa oturdu.

- Ben o gece eve gittiğimde bir rüya gördüm.

- Rüyanda ne gördün, hem aradan yıllar geçmiş, neden şimdi anlatıyorsun?

Gülcan meraklanmıştı, Rauf da o anı yeniden yaşıyor gibiydi.

***

1990 yılında Şanlıurfa-Suruç’ta dünyaya gelen Mehmet Sirri AYGÜN, ilköğretimi Şanlıurfa’da, lise öğrenimini ise Kahramanmaraş’ta okudu. Lise 3. sınıftayken Kahramanmaraş Kapalı Cezaevi’ne düştü. Yarım kalan lise öğrenimini cezaevinde açık öğretim lisesinde devam etti ve mezun oldu.

Anadolu Üniversitesi AÖF işletme ve Adalet Bölümlerini onur öğrencisi olarak bitirdi. Cezaevinde katıldığı birçok kursu başarıyla bitirmiş ve belge almaya hak kazanmıştı.
Halen Anadolu Üniversitesi’nde hayatına farklı bir bakış açısı getirebilmek için Arkeoloji Bölümünü okuyor ve Osmangazi

Üniversitesi’nde İşletme yüksek Lisansı yapıyor.

OYSA OLGUNLAŞMAMIŞIM yazarın ilk kitabı. Yazar bu kitabı dünyada bir eser bırakabilme çabasının sonucu olarak nitelendiriyor. Türkiye’nin çeşitli cezaevlerinde kalan yazar halen Eskişehir Açık Cezaevinde geriye kalan cezasını infaz etmektedir.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

En az bir kez okunmali.

Linkler

Related Posts with Thumbnails