17 Mart 2018 Cumartesi

ÇROP, Çizgi Roman Okurlarını "KİTAP OKUYORUZ 2018 “OKUMAK DEĞİŞTİRİR!”" Etkinliğine Davet Ediyor

Çizgi Roman "Okumak Değiştirir" diyen tüm okurları etkinliğe katılmaya çağırıyoruz.

Uzun uzun söyleyecek sözümüz yok. Aklı başında, okuma kültürünü edinmiş, okumanın insanı değiştireceğini anlamış herkesin bildiklerini tekrar edecek değiliz: "Okumak Değiştirir"!

Etkinlik kapsamında 28 Mart 2018 günü saat 12.30 - 13.00 saatleri arasında açık bir alanda çizgi roman okuyor, okumayanlara örnek oluyoruz. 

Açık alanda çizgi roman okurken çektirdiğiniz fotoğrafları ÇROPBlog'da yayınlanmak üzere "çizgi roman okumak değiştirir" başlığıyla croplatform@gmail.com'a gönderenler katılımlarını diğer okurlarla paylaşabilirler.  

Bu sene 7. düzenlenen Kitap Okuyoruz” Okuma etkinliğini organize eden kurumlar; Türk Kütüphaneciler Derneği Genel Merkezi, Okul Kütüphanecileri Derneği, Okuma Ajansı

Destekçiler; Türkiye Yayıncılar Birliği, Çocuk ve Gençlik Yayınları Derneği, Yitik Ülke Yayınları, Parantez Yayınları, Çizgi Roman Okurları Platformu (ÇROP)

Not - "Bu görsel  usta sanatçı Pasquale Frisenda'nın izniyle kullanılmaktadır, kendisine teşekkür ediyoruz"


Aydın İleri'nin "KİTAP OKUYORUZ 2018 “OKUMAK DEĞİŞTİR!”" Etkinliğine Dair Kaleme Aldığı Yazıyı Ödünç Alıyor, Okuyan, Değişen, Değiştiren Herkesi Candan Kucaklıyoruz: 
"81 İLDE KİTAP OKUYORUZ 2018 “OKUMAK DEĞİŞTİR!” 
Geçtiğimiz 6 yılda toplumun kitap ve kütüphaneye ilgisini çekmek ve okuma alışkanlığı konusunda farkındalık yaratmak için; bir çok kişi kurum ve STK desteği, işbirliği ile kütüphaneciler, öğrenciler, akademisyenler, yazarlar, çizerler, yayıncılar, okurlar ve kamu kurumu yöneticileri ile Valiler, İl Kültür ve Turizm Müdürleri, İl Milli Eğitim Müdürleri ve Belediye Başkanlarının katılımı ile vatandaşlarla birlikte kitap okundu. Etkinlikler Valiler, Belediye başkanları çocuklara meydanlarda kitap okudu.
Her yıl Kütüphane Haftası kapsamında başarıyla gerçekleştirilen kitap okuma etkinliğinin yerel ve ulusal basın ile medyada geniş yer buldu. Okuma Kültürü’nün toplumda yaygınlaşması için önemli bir farkındalık yaratan meydanlarda sessiz kitap okuma etkinliği kültür ve kütüphanecilik camiasının sahiplenmesiyle altı yıldır başarıyla gerçekleşti. Yedinci yılında kitap okuma etkinliğini artan ilgi ve destekle sürdürülmesi hedefleniyor.
“Kültürel Değişim ve Kütüphaneler” teması ile kutlanacak olan 54. Kütüphane Haftası’nın temasına uygun olarak meydanlarda, okul bahçelerinde, kütüphane bahçelerinde veya uygun iç mekânlarda, kütüphanelerde okumanın önemine dikkat çekmek için kitap okunacak.
Bu yıl 7.si gerçekleşecek olan geleneksel “81 İlde Kitap Okuyoruz” etkinliğini “OKUMAK DEĞİŞTİRİR” sloganı ile gerçekleştirecek
Etkinliğin kampanya sürecini ve koordinasyonu hakknda ayrıntılı bilgi almak için Türk Kütüphaneciler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi, Okul Kütüphanecileri Derneği Başkanı; Aydın İleri ile iletişime geçebilirsiniz. kitapokuyoruz@yandex.com
81 İlde Kitap Okuyoruz 2018 kampanyasını “OKUMAK DEĞİŞTİRİR” temalı afiş çalışmaları  Grafik Sanatçısı Murat Akkan tarafından tasarlandı.
“Kitap Okuyoruz” Okuma etkinliğini organize eden kurumlar; Türk Kütüphaneciler Derneği Genel Merkezi, Okul Kütüphanecileri Derneği, Okuma Ajansı
Destekçiler; Türkiye Yayıncılar Birliği, Çocuk ve Gençlik Yayınları Derneği, Yitik Ülke Yayınları, Parantez Yayınları, Çizgi Roman Okurları Platformu (ÇROP)
Etkinliğe sizler de destekçi olabilirsiniz. kitapokuyoruz@yandex.com"

Hiç yorum yok:

Linkler

Related Posts with Thumbnails