16 Mayıs 2017 Salı

"Çizgi Roman Okurları Derneği" Nedir? Kimlerden Oluşur?

BİLMİYORUZ :)

Son günlerde sosyal medyada dönüp dolaşan bir yazışma ve duyuru öbeğiyle ilgili olarak bize yazan ve bu oluşumun isminde yer alan "Çizgi Roman Okurları" paydasından dolayı kurucu üye olarak sorular soranlar oluyor.


Arkadaşlar, yazılanları uyarı üzerine takip edince tanıdık isim ve dostlara rastladık ama ÇROP olarak duyurusu yapılan oluşum içinde yer almıyoruz. Daha doğrusu işin içinde biz yokuz. Söz konusu dernekleşme tamamen bizim dışımızda gerçekleşiyor.

Elbette Çizgi Roman Okurları Derneği ve Çizgi Roman Okurları Platformu benzerliği insanları yanıltıyor ama "Çizgi Roman Okurları" paydası bizim mülkiyetimizde olmadığından dileyen dilediği yerde kullanabilir. Böylesi bir kullanıma engel olmak bir yana "izin" vermeye de kalkışamayız. Bizim değil çünkü. Öylesi davranışlara kalkışmak da bize uymaz.

Bunun dışında ÇROP olarak dernekleşmeye her daim olumlu bakmışızdır. Çünkü çizgi roman alanında kurumsallaşmaya acilen ihtiyaç bulunmaktadır. Bu yeri gelir sanatçılarını kapsar, yeri gelir yayıncıları, okurları... Sonuç olarak resmi kuruluşlara ihtiyaç vardır ve bu bakımdan Çizgi Roman Okurları Derneği de tüm okurların desteklemesi gereken oluşumlardan olabilir. Eminim hedefleri, kurucuları ve projeleri aday okurlara açıkladığında bunu daha net görebilir herkes. İçeriğe dair ayrıntılı bilgimiz olmadığından şimdiden bir şey söylememiz doğru olmaz.

Temenni - Dileriz Çizgi Roman Okurları Derneği, bir açığı kapatır, sanata ve çizgi romana saygılı, emeğin gerçekte ne olduğunu bilerek takdir edebilen, ufku geniş, hedefleri büyük ve bunlara ulaşabilme gayreti içinde olan yüreklerle dolu olur.

Rica - Umarız Çizgi Roman Okurları Derneği "ÇROD" gibi bir kısaltma kullanarak 2006 yılından bu yana var olan "ÇROP"la karışmaz. Dikkatli gözlerin dışındaki üçüncü şahıslar için her şey birbirine girebilir. Özellikle de google arayıcılarının. Logolar karışır, bilgiler karışır, site adresleri karışır, projeler karışır... Yaratıcı bir kısaltma bekliyoruz.

Başarılar diler soruları yanıtladığımızı umarım,

Çizgi Roman Okurları Platformu (ÇROP) adına
Ümit Kireççi


Hiç yorum yok:

Linkler

Related Posts with Thumbnails