11 Eylül 2016 Pazar

V For Vendetta'nın Yaratıcısı Emekli Oluyor

Watchman ve V for Vendetta'nın yaratıcısı olarak tanıdığımız Alan Moore çizgi roman dünyasından emekli olacağını açıkladı.

İçinde bir milyondan fazla sözcük barındıran son romanı Jerusalem'in basın toplantısında konuşan Moore, emeklilik haberini birinci ağızdan doğruladı ve ardında 250'den fazla çizgi roman sayfası bıraktığını söyledi.

Aslında bu emeklilik kararı Alan Moore açısından yeni sayılmaz.

Daha önce de emeklilik açıklaması yapmıştı
Alan Moore 2014 tarihli bir röportajında da emekliye ayrılmayı düşündüğünden bahsetmiş ve artık onun yerine ortaya koyduğu eserlerin konuşmasını istediğini söylemişti.
Çizgi romana yeni bir soluk getirdi
2005 yılında Larry ve Andy Wachowski kardeşler tarafından Alan Moore'un çizgi romanından sinemaya uyarlanan V For Vendetta filmi bütün dünyada milyonlarca kişi tarafından izlenip oldukça yüksek hasılat elde etmişti
1979 yılında karikatür çizerliği yapmaya başlayan Alan Moore bu alanda yeteri kadar iyi olmadığına kanaat getirmesinin ardından çizgi romana yöneldi. Moore, kariyerine 250'den fazla çizgi roman sığdırdı.
Oldukça yüksek tirajlı işlere imza atan Moore'un kitapları sinemaya da uyarlandı.
"Watchmen", "From Hell", "V for Vendetta" ve "The League" gibi kitapları Hollywood tarafından beyaz perdeye aktarıldı.
İngiliz yazar Alan Moore, meslektaşı Frank Miller ile birlikte çizgi roman dünyasını değiştiren isimler olarak kabul edilmekte
Sabit fikir/Onedio

Hiç yorum yok:

Linkler

Related Posts with Thumbnails