25 Mayıs 2016 Çarşamba

Gerekli Şeyler'den Bir "Marvel-DC" Crossover'ı New Avengers 3. Ciltte

Ümit Kireççi
...
Her sıkı comics okurunun bidiği gibi New Avengers ve Mighty Avengers grupları son zamanlarda kozmik hikayeler yaşıyorlar ortak zeminde. Veya yaşadılar mı desek? Mighty Avengers neresinden baksak bu süreçten ayrılmış görünüyor. INFINITY hikayesinde adeta evreni ve yaşamları yaratan tanrılara kafa tutmuş olan New Avengers ekibi şimdilerde çoklu evren tezinden yürüyerek başka dünyalara ve başka kahraman ve düşman versiyonlarına göz atıyor, mücadele ediyor. Ve tabii DC Evrenine ve Justice League of America'ya.

Efsanevi INFINITY hikayesinin uzun ve dolambaçlı yollarından ayrılan New Avengers biraz daha derli toplu bir bir hikayeyle karşısında okurların bu defa. Daha çok saf bilim kafasıyla düşünen Reed Richards, Black Bolt, Iron Man, Black Panther gibi karakterlerle saf güç Namor, mistik sanatlar ustası Dr. Strange karakterlerinden oluşan ekip dünyaları yıkması beklenen tanrısal varlıklara kafa tutarak dünyamızı ve evrenimizi kurtarmayı planlıyorlar. Bunun için de çoklu evrendeki dünya yansımalarına bakıyorlar. Çoğunlukla kendi benzerlerine rastlayan ekip bir dünyada şaşkınlığa uğruyor çünkü oradaki kahramanlar J.U.S.T.I.C.E. ve The GREAT SOCIETY olarak adlandırılmış olup hiç de Marvel evrenine benzemeyen kahramanlara sahiptir.


Dikkatli gözlerden kaçmayacağı üzere Boundless karakteri bildiğimiz Flash'ın kız versiyonudur, Dr. Spectrum Green lantern, Sun God neresinden bakarsanız bakın Superman, The Rider Batman (ki adı Wayne), The Jovian güçlerinin tamamıyla Martian Manhunter ve The Norn üzerinde taşıdığı sembollerden miğferine, büyü gücünden yeteneklerine kadar Dr. Fate'tir.

Konuya dair ipucu verme korkusuyla yazımı bu civarda bırakmayı uygun buluyorum. bence koleksiyon değeri olan bu sayıyı ve devamını her comics meraklısı alarak kitaplığına koymalıdır. Koymalıdır çünkü hikaye yarım kalıyor ve bu Marvel-DC crossover'ı bir sonraki sayıya sarkıyor. Sonuçta DC evreni varyasyonu yok mu ediliyor ne ediliyor bilmiyorum ama okunmaya değer bu hikayenin devamını bekliyorum belirteyim.





Hiç yorum yok:

Linkler

Related Posts with Thumbnails