1 Nisan 2016 Cuma

Paralimpik Hayaller Desen Maratonu

Görme engelliler ile 2011, ortopedik engelliler ile 2013 yılından bu güne değin pedal çeviren Engelsiz Pedal Derneği, "Paralimpik Oyunlarına" bisiklet kategorisinde bir kez olsun sporcu gönderemeyen Türkiye'de, bu devran böyle sürüp gitmesin diye tasarımcıları, çizerleri, illüstratörleri, yazılımcıları, yeni medyacıları, webmasterları göreve çağırıyor! 


Yarkın Sakarya'dan gelen bildiri metni:

"Akşam 19.00 da sınırsız pizzayla başlıyor ve brief sonrası sabah 07.00'deki kahvaltıya kadar engelli minikleri bisikletle tanıştıran gönüllülük organizasyonu Engelsiz Pedal Derneği için çiziyoruz. 
Nasıl mı olacak? 
Paralimpik Bisiklette dört ana kategori bulunuyor ve etkinlik alanına her kategoriyi temsilen, paralimpik oyunlarına katılmak üzere hazırlanan dört bisikletçi gelecek. Onlar Trainer üzerinde pedal çevirerek antrenman yaparken bizler de makul bir uzaklıktan etraflarına oturarak desenleri çizeceğiz. Modeller trainer üzerinde sabit ancak pedallar, dolayısıyla pedalları çeviren uzuvlar dönüyor olacak. Bu özelliği ile çok farklı bir çizim deneyiminin sizleri beklediğini belirtelim.
Suluboya, ekolin, lavi, tarama ucu, pastel, kuru boya, marker kalemler, istediğiniz tekniği kullanabilirsiniz.
Etkinlik, Marmara Üniversitesi Temel Eğitim Bölümünden hocalar eşliğinde gerçekleştirilecek olup, kontenjan 20 kişi ile sınırlı tutulmuştur.
Ayrıca çizimleri kullanılsın kullanılmasın tüm katılımcılara Engelsiz Pedal Derneği Onursal Üyeliği verilecektir. Onursal üyelik kartının tasarımı da ünlü bir illustratörün elinden Detaylar etkinlik günü."

Hiç yorum yok:

Linkler

Related Posts with Thumbnails