24 Ocak 2016 Pazar

Türk Yayıncıların "Star Wars" Yayınlama Savaşı

Star Wars filminden önce beklenti çok kişinin bildiği üzere çizgi romanının ülkemizde Panini Türkiye tarafından yayınlanacağı şeklindeydi. Ancak zaman içinde Panini Türkiye'nin çizgi romana üvey evlat muamelesi yapmasıyla beklentilerde düşüş başlamıştı ki yeni bir haber kaç zamandır ortalığı karıştırıyor: Bazı Türk yayıncıları Star Wars'u basmak için Panini'ye teklif yapmış, Panini Türkiye'nin yerini almak istemiş.

Şimdilerde her sene filminin çekileceği, yan konulara da sinema filmi çekileceği bildirilen Star Wars efsanesinin neresinden bakılsa bir yayın evinin hayatını garantiye alacağı kesin görünüyor. Bu aşamada çizgi romana bakışı bilinen Panini Türkiye yerine başka bir yayıncının Star Wars yayınlaması bir kazanç gibi görülebilir. Buna karşın yayıncılığımızın da bir oranda uzmanlaşamadığı göz önüne alınırsa istikrarsız ve ağır aksak bir yayıncılık nedenli doyurur okuru onu da ayrıca sorgulamak gerekebilir.

Bakalım Star Wars çizgi romanını kim yayınlayacak, kim hakkını verecek, kim sonunu görmemizi sağlayacak...! 

May the force with Panini Türkiye ve Diğer Yayıncı... Veya may teh force with the Star Wars hayranı çizgi roman okuru...

3 yorum:

Legomert99 dedi ki...

Umarım Panini dışında birileri basar, ya da Panini kendine çeki düzen verir, çünkü kalite yerlerde

Adsız dedi ki...

Panini bassın bence hem yayınlanma periyodu belli hem de fiyat kalite performansı gayet iyi. Beğenmeyenleri anlayamıyorum zaten.

Adsız dedi ki...

Açıkçası Marmara Çizgi basmasında kim basarsa bassın. Marmara Çizgi basarsa vay halimize yılda 1 cilt anca çıkar.

Linkler

Related Posts with Thumbnails