8 Ocak 2016 Cuma

Tudem Edebiyat Ödülleri'nin, 2016 yarışma teması açıklandı: KISA ÖYKÜ

“Öykü sayıyla değil, nakavtla kazanır.”

2003 yılından bu yana, çocuk ve gençlik edebiyatımıza çağdaş ve özgün eserler kazandırmak amacıyla düzenlenen Tudem Edebiyat Ödülleri, 2016 yılında 
KISA ÖYKÜ dalında verilecek.

Tudem Yayın Grubu’nun 32 yıllık yayıncılık birikiminin belki de en değerli meyvelerinden biri olan Tudem Edebiyat Ödülleri, 14 yıldır farklı kuşakları kucaklayan 50’yi aşkın ödüllü yapıta her yıl yenilerini ekliyor. Türkçenin güzel ve sanatsal kullanımını örnekleyen metinlerle çocuklarımızı buluşturan TUDEM Edebiyat Ödülleri; tarafsız duruşu, nitelikli eserleri ön plana çıkaran yapısıyla edebiyat dünyasının önemli referanslarından biri olma özelliği taşıyor.

Her yıl öykü, roman, masal, şiir, resimli kitap ve tiyatro oyunu gibi değişik bir edebi tür üzerine odaklanan yarışmanın seçici kurullarında, günümüze değin Ataol Behramoğlu, Can Göknil, Kemal Özer, Rutkay Aziz, Sezgin Kaymaz, Yıldız Kenter, Ülkü Tamer gibi edebiyat ve kültür dünyamızın önde gelen isimleri yer aldı.

10-12 yaş grubuna yönelik, her biri en fazla 750 kelimeden oluşan ve beş öyküyle başvurulabilen yarışmanın bu yılki seçici kurulunda Feyza HepçilingirlerHabib Bektaş, Yekta Kopan, Kerem Işık ve Hakan Bıçakçı yer alıyor.

Latin Amerikalı yazar Julio Cortázar’ın, “Etkileyici bir metin ve okur arasında yaşanan mücadeleyi roman hep sayıyla kazanır, oysa öykünün bu maçı nakavtla alması gerekir” sözleri, yarışmanın bu yılki dalını belirlemede bizlere ilham kaynağı oldu. Okurlarına kısa öykü türünün güçlü etkisini yaşatmak isteyen tüm yazarları ve yazar adaylarını bu büyük buluşmaya davet ediyoruz.

2016 Tudem Edebiyat Ödülleri “Kısa Öykü Yarışması” sonuçlarına göre; birinciye 5.000 TL, ikinciye 4.000 TL, üçüncüye 3.000 TL ve mansiyona 1.000 TL ödül verilecek.

Son başvuru tarihi: 
29 Temmuz 2016

Şartname için giriş

Hiç yorum yok:

Linkler

Related Posts with Thumbnails