11 Aralık 2015 Cuma

"Uzay Şövalyesi ROM" Geri Dönüyor

1985 yılında Alfa yayınlarınca dilimize kazandırılan ve kısa sürede efsane haline gelen Uzay Şövalyesi Rom yıllar sonra 2016 Temmuz ayında yeni çizgi roman dizisiyle geri dönüyor. 

1979 yılında Bill Mantlo ve Sal Buscema ikilisi tarafından yaratılan ROM ülkemizde halen bir dönem okuru tarafından hayranlıkla anılıyor. Yakın zamanda birçok yayıncı tarafından telifi alınmak istenen ancak eski sayıları için bir türlü muhatap bulamayan, ROM IDW Comics tarafından yeniden çizgi romana kazandırılıyor. Bir oyuncak figürü için özel olarak üretilen karakterin Uzay Şövalyeleri Marvel Comics sayfalarında boy gösterirken ROM telif anlaşmazlığı sebebiyle uzun zamandır sahipsiz ve okurlarından uzak bırakılmıştı.
Oyuncak ROM

İlk dizinin kısaca öyküsüne bakacak olursa ROM, Galador adlı bir gezegenin vatandaşıdır ve kendisi gibi hayatlarını bilim, sanat, özgürlük ve uygarlık için feda edebilecek kadınlı erkekli 5 bin vatandaşıyla bedenlerini robotsu yaşam formlarına dönüştürtürler. Böylece insanlıklarını yitirerek metal zırh içinde yaşamaya mahkum da olsalar ruhlarının asaletiyle düşmanları uzayın dört köşesinde kovalayarak limbo adlı ara uzaya gönderirler. Bu düşmanlar büyüyle bilimi gezegenleri köleleştirmek için kullanan Darkonlardır ve 1979 dizisinde yolları dünyaya düşmektedir. Kılık değiştirerek dünyayı ele geçirmeye çalışan Darkonları durdurmak üzere dünyaya gelen ROM ilk başlarda dostça karşılanmazsa da sonunda bütün dünyanın ve kahramanlarının desteğini alarak düşmanları dünyadan kovmayı başararak gezegenine döner ve orada tekrar insanlığına kavuşur.

 Rom the Space Knight #0 kapak - Zach Howard/Nelson Daniel

Yeni dizide ROM'un nasıl bir maceraya atılacağını ip ucu Free Comics Book Day özel sayısında 10 sayfa olarak özetlenmiş. Bu diziyi Chris Ryall, Christos Gage ve David Messina sırtlamış. 2016 Temmuzuna şunun şurasında ne kaldı. 

"Türkiye'de bilim kurgu çizgi romanı okuyucu bulur" dedirten diziyi merakla bekliyoruz!

Rom Vikipedi'ya bir bakmak isteyebilirsiniz.
IDW ROM Duyurusu 

1 yorum:

Unknown dedi ki...

çok güzel bir haber bu. Eğer ROM tekrar yeni çizgiromanı ile gündeme gelirse belki filmi de yapılır.

Linkler

Related Posts with Thumbnails