4 Ekim 2015 Pazar

Injustice'in İlk Hali Armageddon 2001'deydi

Ümit Kireççi
---
Çizgi Düşler Yayınları "Injustice - Gods Amoung Us"ı basacağını duyurduğunda çoktandır yazmak istediğim yazıyı toparlamaya başladım. Bunun için de aklıma gelen, uzaklardan zihnimde çınlayan eski bir hikayeyi çıkarmam gerekti arşivden. Evet, Armageddon 2001 adıyla basılan çizgi romanda Injustice'in öncülü olan hikaye basılmıştı zaten... Hatta galiba içinde biraz da Batman, The Dark Knights Return de vardı... Batman - Superman sinema kapışmasında da var galiba bu havalar az biraz... 

Armageddon 2001 dizisini tesadüfen keşfetmiştim. O zamanlar Türkiyeyi turlayarak reklam kampanyalarında sunuculuk yapıyordum ve Dünya Dağıtım torbalar içinde 2-3 comics satışa sunmuştu. Armageddon 2001'in ilk sayısıyla o sene çıkan bazı Annual'lerdeki kesişmeleri görünce dizinin ara sayılarıyla Armageddon'un finalinin yer aldığı 2. sayısını bulmak için yeri göğü aradım desem yeridir. Hala bir-iki eksiğim olsa da DC Comics'in bence Blodlines ile Eclipso Annual dizilerinden sonraki en önemli annual dizisidir bu.



1991 yılının bu dizisinin konusu şöyle: Monarch adlı bir karakter geleceğin dünyasının diktatörüdür. Dünyanın kahramanları yok edilmiştir ve bir araştırmacı bu karakterin eskilerden bir kahraman olabileceğine inanmaktadır. Bir şekilde Monarch'ı kandıran araştırmacı zamanda geriye doğru yolculuk yapar. Bu sırada süper güçler edinen araştırmacı kendine Waverider adını verir. Her annual'de bir kahramana dokunarak olası geleceği gören Waverider diktatörün kim olduğunu öğrenemese de son derece hoş olası gelecek hikayeleri sunar okuyucuya. 

Dan Jurgens'in yazdığı, Dusty Abell'in çizdiği Superman Annual 3 (1991) yıllığındaki "Execution 2001" adlı öykü işte bunlardan biri. 

Bu hikayede İntergang adlı terör-mafyatik örgüt nükleer bombayla Metropolis'i havaya uçurur. Böylece Superman dünyayı nükleerden arındırmaya karar verir. Bu da hükumetlerin hoşuna gitmediğinden kafayı sıyırmaya başlayan ve hatta Martian Manhunter'in kazara ölümüne neden olan Superman'in durdurulması için Batman'den yardım isterler... Sonra... Sonra büyük bir mücadele olur veee...




Hiç yorum yok:

Linkler

Related Posts with Thumbnails