1 Haziran 2015 Pazartesi

GREEN LANTERN'i Yakında Türkçe Okumaya Hazırlanın

Okuruyla ilk kez 1940 yılında tanışan Green Lantern efsanesi 75 yıldır sürüyor. İlk Green Lantern Alan Scott'un mistik yeşil enerjisiyle ortaya çıkan efsane daha sonra 1959 itibariyle Hal Jordan'ın daha bilim kurgusal düzlemde gerçekleşen yeşil enerjili maceralarıyla sürdü ve bu günlere geldi. Tek tabanca takılan bir kahramandan uzay polisi teşkilatına dönüşen içerikle birlikte okuru onlarca farklı uzaylı Green Lantern'la tanıştırırken dünyayı ve çevresini korumak üzere yüzüğe layık bulunan Guy Gardner, Kyle Rayner, John Stewart, müslüman Simon Baz da tanışmamızı sağladı.
İşte bu 75 yıllık efsane çizgi roman yakında Türkçe olarak raflarımızda yer bulacak. İsminin açıklanmasını istemeyen yayıncının açıklamasına göre yazışmalar altı aydır sürmekteymiş. Önümüzdeki günlerde de şu anda yola çıkmış olan sözleşme imzalanır imzalanmaz gerekli hazırlıklara girişilecekmiş.

Bize de düşen okunması için elimizden geleni yapmakla birlikte okuyanının bol olmasını dilemek olsa gerek.

Ümit Kireççi  

4 yorum:

Legomert99 dedi ki...

Gerekli Şeyler olmasında yayıncı, kim olursa olsun

Adsız dedi ki...

asla ve asla yky olmasın asıl birde gj un külliyatı ile baslatsınlar yazık olmasın eskilere

Adsız dedi ki...

asıl yky olmasında kim olursa olsun. ve umarım alan rebirth den başlar yeni52 den dalmaz yoksa yazık olacak çünkü asıl külliyata

Adsız dedi ki...

Adının duyulmasını istediğine göre bence pek duyulmamış bir yayınevi olur. Kim bilir belki de panini :)

Linkler

Related Posts with Thumbnails