27 Nisan 2015 Pazartesi

"ÇROP KİME GICIK?"

İşte açıklıyoruz:
Hiç kimseye!
Bu saçma soru farklı şekillerde belki de onlarca kez soruldu bize. Özellikle de ÇROP Blog'da herhangi birilerinin/yayınevlerinin etkinlik veya yayın haberi - duyurusu yapılmayınca soruldu sık sık.
- Neden şu etkinliği duyurmadınız?
- Neden haberini yapmadınız?
- Bu veya bunlara veya şunlara gıcık mısınız?

Arkadaşlar kimseye gıcık falan değiliz. Daha doğrusu var elbette gıcık olduklarımız ama ÇROP Blog bunu yansıttığımız bir yer değil.
Olayın özü şu: ÇROP, çizgi roman haber kanalı olarak paylaşımda bulunan gönüllü bir yapıdır. Bu yapıda elimizden geldiğince tarafsız olmaya çalışıyoruz.
Gönüllüyüz ancak fedai değiliz; ki karışan hep bu oluyor.
ÇROP Blog ve projelerine emek veren kişiler işinde gücünde olan insanlardır. Özel hayatları vardır, işleri vardır, aileleri vardır, sorumlulukları vardır v.s. Bunlara ek olarak ÇROP Blog ve haber yapma, yazı yazma yaşantıları vardır ki işte bu kısım gönüllü olarak yapılan kısımdır. Bu da bizi ilkeli olmaya itmektedir.
2006 yılından bu yana çizgi roman haberi paylaşımı yapan ÇROP bazı ilkeler belirlemiş, yazılı-görsel medya araçlarının uygulamalarını örnek alarak şunu demiştir:
HABER OLMAK İSTİYORSANIZ BİZE TANITIM METNİNİZİ, GÖRSELİNİZİ, AFİŞİNİZİ, ÖN OKUMALARINIZI, BASIN METİNLERİNİZİ VE/VEYA KİTAPLARIN BİZZAT KENDİLERİNİ GÖNDERİN. Aksi taktirde düzenli ve güncel tanıtım yapılmayacağı gibi isteğe bağlı olarak ele alınacaktır eser ve etkinlikleriniz!
Bunun için de croplatform@gmail.com adresini duyurduk/duyuruyoruz.
Bu, iki tarafın birbirine saygı duyduğu ilişki modeline uyanların işlerini hemen duyuruyoruz hep duyurduk. Bunun dışında kalanlar içinse öyle özel bir çaba içine girmedik, girmiyoruz yıllardır. İlkeli bir duruşumuz var, onu nadiren bozuyoruz.
Ha, şimdilerde sosyal medya aracılığıyla onlarca insana ulaşmak daha kolay olduğundan olsa gerek "paylaştık işte görüp haber yapsaydınız ya!" tarzı bir hava hakim mi? Hakim!
Ama o da öyle olmuyor.
İşi gücü bırakmamız bekleniyor, daha önceleri "Sitemizi takip edip haber yapsanıza" deniyordu ve yapılması bekleniyordu ya hani şimdilerde buna kolay iletişim sayesinde sanatçılar da katıldı "facebookda paylaştım neden haber yapmıyorsunuz?" modu eklendi.
MECBUR DEĞİLİZ!
Profesyonel bir iletişim ağı için bizlerin - çizgi roman dünyamızın artık profesyonelleşmesi gerekmektedir. ÇROP olarak işin kolayına kaçılmasına çanak tutmak istemiyoruz. Hiç istemedik. Gönüllü olarak mesai harcayarak tam 8 sene habercilik yaptık mı? Yaptık. Daha da yapmak daha çok kişiyi çizgi romanlarla ve etkinlikleriyle buluşturmak istiyor muyuz? İstiyoruz. Ama bu "yap işte haberimizi bizi yorma" yöntemiyle olamayacak.
GICIK MIYIZ BİRİLERİNE?
Gıcığız smile ifade simgesi Hem de nasıl! smile ifade simgesi
İşin özü, keyifle iş yaparken iletişim kanallarını profesyonel düzeyde tutmak istiyoruz.
Bize haberiniz ulaşmazsa, haber paylaşımı yapamayız. Yapsak bile kısıtlı ve eksik kalır çünkü işin sahibinden daha çok efor sarf etmek gibi emelimiz ve zamanımız yok. Hayat şartları ve ilkeler elimizi kolumuzu bağlıyor.
Üreten ve üretileni okurlarına ulaştıran tüm sanatçı ve yayıncı dostlara selam olsun. Özellikle bu iki grup dışından hayranlığın samimi duygularıyla yapılan eleştirilere yanıt vermek durumunda kaldık. Buradayız, bekliyoruz.
Her tür iletişim için:
Mail adresimiz - croplatform@gmail.com
Adres - Kervangeçmez sok. Kuzuoğlu iş merkezi No 2 kat 8 daire 65 Mecidiyeköy/İstanbul
Tel - 0 212 213 07 01
Facebook üzerinden de bu adresten ulaşabilirsiniz.
Saygılarımla,
Ümit Kireççi

Hiç yorum yok:

Linkler

Related Posts with Thumbnails