20 Eylül 2014 Cumartesi

"Kütüphane Şenliktir" Şenliği, Çizgi Roman Atölyesi, Tam Program

Heybeliada'da "Kütüphane Şenliktir" etkinliği kapsamında ÇROP'u temsilen sanat eğitmeni-yazar Ümit Kireççi "32 Kısım Tekmili Birden Çizgili Dünya" adlı çizgi roman atölyesiyle saat 17.40-18.40 arasında yer alacak. İlgililere duyurulur:

Kütüphane Şenliktir!

Heybeliada Kütüphanesi Koruma Girişimi,  Türk Kütüphaneciler Derneği İstanbul Şubesi, Okul Kütüphanecileri Derneği ve Okuma Ajansı’nın işbirliği ile düzenlenen “Kütüphane Şenliktir” temalı Kütüphane Şenliği 27 Eylül Cumartesi günü saat.09.00-20.00 saatleri arasında Heybeliada Şenlik Alanında (İskele Meydanı) gerçekleşecek.
Şenlik düşüncesini ortaya çıkaran en temel meselelerden biri, kamu kurumları, yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları ve sivil girişimlerin kütüphaneleri ve tüm kültür kurumları için işbirliği halinde çalışarak nitelikli çalışmaların ortaya çıkabilmesi oldu. Uzun mesailer, kolektif akıl ile süren çalışmalar bizi kütüphane şenliğinde buluşturdu. Birkaç ay sonra restorasyon ve onarım çalışmaları bitecek olan Heybeliada Halk Kütüphanesi yeniden açılmadan kütüphaneye yakın zamanda yeniden kavuşacak olmanın mutluluğunu şenliğe çeviriyor, “Kütüphane Şenliktir” diyoruz.

Amacımız; halk kütüphaneleri özelinde kütüphaneleri toplum yaşamına sokmak, toplumda var olan kütüphane algısını değiştirmek, kütüphanelerin yaşayan ve yaşanan mekanlar olduğunun farkındalığını yaratmak.



Farklı sanat dallarını ve farklı disiplinleri performans ve atölyelerle yan yana getirerek kütüphanelerin yaşayan mekanlar olduğunu, sadece kitap alışverişi ile sınırlı olmayan, insan yaşamında gereksinim duyulan sanatsal ve kültürel etkinliklerin, atölyelerin de kütüphanelerin bir parçası hatta olmazsa olmazı olduğunu modellemeyi amaçlayan keyifli, şenlikli bir buluşma gerçekleştiriyoruz.

Şenlikte, her yaştan kütüphane kullanıcısı ile kütüphaneci, yazar, ressam, heykeltraş, müzisyen, fotoğraf sanatçısı, pandomim sanatçısı,  drama lideri, tiyatrocu, masal anlatıcısı, gazeteci ve farklı disiplinlerden bilim insanlarını ve araştırmacıları buluşturuyoruz.

Destekçiler:
Adalar Belediyesi,  Kartal Belediyesi, Kadıköy Belediyesi,  Türkiye Yayıncılar Birliği, Bilim Akademisi, TAD, Galileo Öğretmenleri, Ada Beach.

İletişim ve ayrıntılı bilgi:
Serenad Demirhan – Heybeliada Kütüphane Koruma Girişimi Dönem Kolaylaştırıcısı (0543- 843 92 66 /  serenademirhan@gmail.com)
Aydın İleri – Türk Kütüphaneciler Derneği Genel Başkan Yardımcısı/Okul Kütüphanecileri Derneği Başkanı (0535- 896 63 36 / aydinileri@gmail.com )

Şenlik web sayfası: www.kutuphanesenliktir.org
Twitter: @KutuphaneSenlik
Hastag: #KutuphaneŞenliktir - #KutuphaneSenliktir
Instagram:kutuphanesenliktir

Hiç yorum yok:

Linkler

Related Posts with Thumbnails