27 Temmuz 2014 Pazar

BAŞKA YER’DEN HİKÂYELER 7, TEX KLASİK SERİ 2, ZAGOR MAXİ 1 Çıktı!

BAŞKA YER’DEN
HİKÂYELER 7
Eser Alt Başlığı: KARANLIKTA
BAĞIRAN EV – İTALYA’NIN TARİHİNİ
DEĞİŞTİREN KADIN Yazar Adı: Carlo Recagno
Çizer Adı: Sergio Giardo
Çevirmen Adı: Yılmaz Dağlı
Orijinal Adı: Storia da Altrove (13-14)
Orijinal Dil: İtalyanca
Türü : Çizgi Roman
Yayın Editörü: Murat Sevgikuranlar
Görsel Uygulama: Hakan Aysal

KARANLIKTA BAĞIRAN EV : (13. Albüm, Yazar: Carlo Recagno; Çizer: Sergio Giardo): Yıl 1541. Salzburg şehrinde ünlü bir bilimadamı, bir simya efsanesi, sadık hizmetkârına kendisini tam bir yıl sonra mezarından çıkarmasını emrederek son nefesini verir. kilisenin crypt gömüldü. Yazık ki hizmetkârı, bir yıl bekleyemeden önü canlandıracak her şey birbirine girecekti. Yıl 1838. bir seri katil Avrupa'da ardında kanlı bir iz bırakarak Amerika Birleşik Devletleri'ne sığınır. Elbette peşine Avrupa’nın ABD’nin en iyi ajanları, Dupin ve Poe da takılmıştır.

İTALYA’NIN TARİHİNİ DEĞİŞTİREN KADIN : (14. Albüm, Yazar: Carlo Recagno; Çizer: Sergio Giardo): Temmuz 1860. Gönüllülerden oluşan ordusunun başındaki Garibaldi Sicilya’nın kontrolü ele almıştır ve II. Victor Emmanuel adına Güney bölgelerinin fethine hazırlanmaktadır. Ama işin içinde elbette o topraklarda gözü olan Fransa kralı da karışmıştır. İtalya topraklarının birliği sağlanabilecek mi, yoksa önlerinde paranormal bir engel mi yükselmekte? tüm bu karmaşayı çözebilecek isim ünlü besteci Giuseppe Verdi ne yapabilir? O bir besteci mi, yoksa gizli bir ajan mı?


TEX KLASİK SERİ 2 
Eser Alt Başlığı: BEYAZ KIZILDERİLİ –
KARA DÜĞÜM
Yazar Adı: Gianluigi Bonelli
Çizerler: Erio Nicolò, Guglielmo Letteri
Çevirmen Adı: Zeynep Akkuş
Orijinal Adı: Tex 171-172
Orijinal Dil: İtalyanca
Türü : Çizgi Roman
Yayın Editörü: Murat Sevgikuranlar
Görsel Uygulama: Hakan Aysal

Büyük bir mutlulukla söylüyoruz ki Teks Willer ve arkadaşlarının tadına doyulamayan maceralarını artık Çizgi Düşler yayımlıyor. Bu sayımızda “Denver’dan Gelen Adam” adlı macera biterken, Teks hayranları için efsanevi “Çin Mahallesi” başlıyor...

BEYAZ KIZILDERİLİ (Tex, 171; Yazar: Gianluigi Bonelli; Çizer: Erio Nicolò) Son derece tehjlikeli bir Komançeros çetesini ortadan kaldıran Teks ve arkadaşları sonunda Komançi reisi Yalnız Kurt’un kampına ulaşmayı başarırlar. Bir yandan savaşı engellemeye bir yandan da aradıkları beyaz genci bulmaya çalışacaklardır. Ama asıl sorun karşılarına çıkan o gencin adı Sarı Saç mı yoksa Tom Foster mı?

KARA DÜĞÜM (Tex, 172; Yazar: Gianluigi Bonelli; Çizer: Guglielmo Letteri) Bu inanılmaz macera, dostları polis şefi Tom Devlin’in yanında San Francisco’da geçirdikleri sakin günler sona ermek üzereyken, hatta yedikleri son akşam yemeğini hazmetme turundayken, bir cinayet teşebbüsüne şahit olup engellemeleriyle başlayacaktır. Teks ve dostları her zamanki gibi başlarını büyük bir hızla, hem de inanılmaz boyutlarla bir belaya sokmuşlardır. Frisco’nun ünlü ve kalabalık Çin Mahallesi’nin tamamen elinde tutan korkunç bir çeteye karşı dört dostumuz ne yapabilir dersiniz?


ZAGOR MAXİ 1 
Eser Alt Başlığı: KARA
İNTİKAMCI
Yazar Adı: Luigi Mignacco
Çizer Adı: Mauro Laurenti
Çevirmen Adı: Elif Kahyaoğlu
Orijinal Adı: Zagor Maxi 13
Orijinal Dil: İtalyanca
Türü : Çizgi Roman
Yayın Editörü: Murat
Sevgikuranlar
Görsel Uygulama: Hakan Aysal

KARA İNTİKAMCI (Zagor Maxi 13; Yazar: Luigi Mignacco, Çizer: Mauro Laurenti)
Darkwood’un hâkimi Zagor’un tahtı bu kez temellerinden sarsılıyor. Bu kez karşısında yine onun gibi baltalı bir intikamcı duruyor: Kara Balta... Bölgedeki genç kızılderililerin desteğini arkasına alarak beyazları öldüren bu intikamcının asıl amacı neydi? Seçtiği beyazları neden öldürüyordu, neyin intikamını almaya çalışıyordu? Zagor’un öncelikle çözmesi gereken bulmaca buydu... Üstelik bu arada bir yandan peşine düşen Jackson Kalesinin askerlerinden kurtulmak zorundaydı. Uzun yıllardır ülkemizde de yayımlanan ve çok sevilen Baltalı İlahımız Zagor’un bu gerçekten çok özel macerasını okumaktan büyük keyif alacaksınız....

Hiç yorum yok:

Linkler

Related Posts with Thumbnails