7 Mayıs 2014 Çarşamba

En İyi 10 Star Wars Çizgi Romanı

Zac Thompson
Kaynak - IGN
---
Star Wars fanlarının da çizgi roman okurlarının da bildiği üzere Star Wars çizgi romanları farklı yayınevlerince defalarca yayınlanmıştı Amerika'da. Bizdeyse ağır aksak veya hepten kopuk örnekleri de yayınlanmıştı belirli aralıklarla. Bu bakımdan aşağıdaki listedeki çizgi romanları bilmiyor olabiliriz ama yine de haberdar olmakta fayda olur diye düşündük.

10 - The Hunter (1978)

Bu sayı özellikle Jaxxon adlı yeşil, tavşansı uzaylının robotlara sempati duyanları cezalandırmak isteyen bir Avcıdan Luke'u korumak istemesinden dolayı seçilmiş. Jaxxon'un işkence görmesine rağmen arkadaşını satmaması bu sayıyı listeye sokmuş.


9 - Shadeside (1982)

Luke'la Lando Vatooine adlı bir gezegende Han Solo'nun altından heykeliyle karşılaşırlar ve...

8 - To Take the Tarkin (1981)

Empire Strikes Back ie Return of the Jedi filmerinin arasını doldurmak isteyen Marvel yazarları Death Star'ın yerini doldurmak üzere tasarlanan bir süper silah yaratmışlar: Tarkin

7 - Shadows of the Empire (1996)

90'larda bilgisayar oyunları da devreye girince oyuncuları sevindirecek öykülere girişilmiş. Bu hikayede Luke Skywalker'ın başına ödül konmuş ve uzayın mafyası da peşine takılmış. 

6 - Star Wars (1999)

Kısa öykülerden oluşan ve her sayısı 64 sayfadan oluşan bir seri bu. 2006 yılına kadar da sürmüş. Özellikle 17. sayının seçilmesinin sebebi de korku öyküsü olması. Han ve Chewy zombilerle dolu bir gezegene inmişler bu sayıda.

5 - Crimson Empire (1997)

Star wars'taki kırmızı maskeli birliğin kökenini merak edenler için önemli bir hikaye.

4 - Legacy Broken (2006)

Luke'un torunlarından olan ve Skywalker adını çok da önemsemeyen Cade Skywalker'ın bir hikayesi.

3 - Darth Vader and the Ghost Prison (2012)

Revenge of the Sith ile A New Hope arasında geçen, Darth Vader'a bakış açısını değiştirerek İmparatorluğa sempatiyle bakılmasına neden olacak bir hikaye.

2 - Dark Empire (1991)

Luke "karanlık taraf"a geçerse ne olurdu?

1 - The Thrawn Trilogy (1995)

Yeni Cumhuriyet'i tehdit eden yeni bir güç çıkar ortaya. Hem de Jedi klonlarını kullanarak. Bu arada bu üçlemede Han Solo'yla Leia'nın çocuklarının doğumuna tanık olunurken çılgın bir Jedi'dan eğitim alan Luke'un vesayeti altındaki Mara Jade'in tanıtımı yer alıyor.

Hiç yorum yok:

Linkler

Related Posts with Thumbnails