21 Nisan 2014 Pazartesi

Japonya manga çizgi romanındaki korsanlığın düzeyinden endişe ediyor

Kaynak - Rusya'nın Sesi
---
Japonya’da dünyaca ünlü manga çizgi romanı piyasası bu alandaki elektronik korsanlığın son yılların en yüksek boyutlarına ulaşması nedeniyle büyük endişe duyuyor.
Tamamını oku: http://turkish.ruvr.ru/news/2014_04_20/Japonya-manga-cizgi-romanindaki-korsanligin-duzeyinden-endise-ediyor/
Düzenli olarak yüzlerce çeşit çizgi romanı İngilizce’ye tercüme ediliyor ve yasadışı bir şekilde taranmış görüntüler olarak internet ağına konuluyor. Öte yandan, Japonya’daki resmi basın açıklamasından birkaç gün önce yayınevi veya matbaaların kaçak olarak bunları açıkça yayınlandığı ortaya çıkmıştı.
Ancak, Japonyalı yetkililer bu gibi internet sitelerinin yabancı serverlerde yer alması ve Japon yasalarının onlara karşı güçsüz olması nedeniyle etkisiz kaldığı için bu kaçakçılık tehdidine karşı gelmekte başarı elde edemiyor. Batılı internet sitelerinde en büyük popülerliğe sahip çizgi romanlar arasında her hafta Japon dergisi “Shounen Jump”ta yayınlanan korsan destanı “One Piece”, büyülü kılıç savaşlarıyla dolu Ninja savaşçıları ile ilgili “Naruto” ve “Bleach” macera çizgi romanlarından oluşan “Büyük Üçlü” adlı eserler geliyor. Bu üç çizgi roman ayrıca Japonya sakinlerinin mağazalarda dergileri temin etme imkanlarına kavuşmalarından birkaç gün önce internette İngilizce’ye çevrilmiş şekilde beliriyor.
Tamamını oku: http://turkish.ruvr.ru/news/2014_04_20/Japonya-manga-cizgi-romanindaki-korsanligin-duzeyinden-endise-ediyor/

Hiç yorum yok:

Linkler

Related Posts with Thumbnails