5 Nisan 2014 Cumartesi

İyi ki doğdun Batman!

Batmanseverler yaşadı. Çizgi roman tarihinin en önemli karakterlerinden Batman 75'inci yaşını, yıl boyu sürecek etkinliklerle kutlamaya hazırlanıyor.


Kötülerin belalısı, Gotham’ın koruyucusu milyarder Bruce Wayne’in hikâyesi, Mayıs 1939’da yayımlanan Detective Comics’in 27’nci sayısıyla başladı. Bob Kane ve Bill Finger tarafından yaratılan karakter, 1940’tan itiberen bağımsızlığını ilan etti. O tarihten bu yana  da tam bir fenomen haline geldi.

DC Comics’i de bünyesinde barındıran Warner Brothers, mayısta 75 yaşına basacak süper kahramanının yaş gününü yıl geneline yaydığı pek çok etkinlikle kutlamaya hazırlanıyor: Çizgi roman tarafında yeni Batman sayıları yayımlanacak, eski unutulmaz sayılar (ilk görüldüğü sayı dahil) yeniden basılacak ve pek çok sayı için varyant kapaklı fasiküller yayınlanacak. Bu çizgi romanlar, 9 Nisanda Batman Eternal ile başlayacak. 23 Temmuzu Batman Günü ilan eden DC Comics, Batman’in yaşadığı şehri anlatacak Gotham serisini de yakında piyasaya sürecek.
Beri taraftan işin tasarımsal boyutu da ihmal edilmiyor. Kahramanın yeni logosunun tanıtımıyla başlayan kutlamalar, modern sanat dalında verimler veren 20 sanatçının Batman’e adadığı eserlerden oluşan Cape/Cowl/Create sergisiyle sürecek.
Şirket, televizyon ve sinemada yıl içerisinde türlü sürprizlerin geleceğinin de müjdesini verdi. 
Kaynak - Radikal

Hiç yorum yok:

Linkler

Related Posts with Thumbnails