6 Mart 2014 Perşembe

Yakari 6 ve 7 Çıktı!

Bilge Kültür Sanat Yayınları Fransız çizgi romanı klasiklerinden YAKARİ'nin yeni sayılarını okurlarıyla buluşturdu. 

Yakari. Cesur, yardımsever, küçük bir Kızılderili. İnsanlarla hayvanların uyum içinde yaşadığı uçsuz bucaksız topraklarda, sadık dostu Şimşek ve yol göstericisi Ulu Kartal ile birlikte maceradan maceraya koşuyor. Hayvanlarla konuşabildiğini keşfedince bambaşka bir dünyanın kapıları aralanıyor önünde. Atlardan bizonlara, ayılardan kunduzlara, küçük büyük her hayvanın yardımına koşuyor; dertlerine, sevinçlerine ortak oluyor. Her yeni macerada bize de sevgi, saygı, hoşgörü ve dayanışmanın güzelliklerine dair yepyeni şeyler öğretiyor. 

1 yorum:

Kıvanç Sunar dedi ki...

Çocuklu arkadaşlara özellikle tavsiye edeceğim, bu tip çocuk çizgi romanlarını 5 yaşından itibaren beraber okumaları.Panel panel balonları çocuğa okuyarak hatta biraz dublajı abartarak teatral bir ses tonuyla ortaya hoş bir analtım çıkıyor, çocuk için baya eğelenceli ve kalıcı oluyor görseller, güzel mesajlar kayda geçiliyor...denemenizi tavsiye ederim;
Ben yazısız Gon (Masashi Tanaka) yı ve Bone(Jeff Smith) okumuştum bu şekilde sonrasında baya bir süre oyunlarımızın teması bu çizgi romanlardaki karakterler olmuştu:-)

Linkler

Related Posts with Thumbnails