9 Ocak 2014 Perşembe

Çizgilerle Kentsel Dönüşüm

Bağcılar Belediyesi, Kentsel Dönüşüm Projesi’nin daha iyi anlaşılması için çizgi roman tadında adlı bir kitapçık hazırladı.


- Bağcılar Belediyesi, Kentsel Dönüşüm Projesi’nin daha iyi anlaşılması için çizgi roman tadında adlı bir kitapçık hazırladı. İlçede sevilen ve sayılan bir kişi olarak tasvir edilen çizgi kahramanı Seyfi amcanın, bu konuda yeterli bilgi sahibi olmak amacıyla izlediği yol ve yöntem detaylı olarak anlatılıyor.
Bağcılar’da hayata geçirilen ‘Kentsel Dönüşüm Projesi’ni daha anlaşabilir hale getirmek amacıyla resimli, çizgi roman tadında bir kitapçık hazırlandı. ‘Kentsel Dönüşüm Başladı’ adlı kitapçıkta, Bağcılar Belediyesi Kentsel Tasarım Müdürlüğü’ne başvuran ‘Seyfi Amca’ya yardımcı olan Yasin Bey’in verdiği detaylı bilgi ve açıklamalar resimlerle anlatılıyor.
 
GELECEKTEKİ YAŞAM TARZIMIZ
Mahallesinde sevilen ve sayılan biri olan Seyfi amca, çevresine duyarlı ve gelişmelere dikkat eden bir kişi olarak tasvir ediliyor. İlçesine faydalı olacağına inandığı proje ile ilgili bilgi almak için Bağcılar Belediyesi Kentsel Tasarım Müdürlüğü’ne giden Seyfi amca ile Yasin bey ilgileniyor. Yasin bey, projeyi anlatırken, “Yıkma, değiştirme ya da talan etme projesi değildir. Gelecekteki yaşam ihtiyaçlarımızı daha doğru daha sistemli karşılamasını hedeflediğimiz projedir” ifadeleri kullanılıyor.

SEYFİ AMCAYA DETAYLI BİLGİ VERİYOR
Yasin bey, sohbet sırasında Seyfi amcaya göç dalgasından olumsuz etkilenen ilçenin teknik alt yapısının yenileneceğini, çocuklara ve gençlere spor alanları ile her yaştan insanlar için parkların, geniş ve düzenli yolların hizmete sunulacağını anlatarak, depreme dayanıklı otoparklı bahçeli konutların inşa edileceğinden bahsediyor. Yasin bey, plansız yapılaşma ve çarpık gecekondulaşma ile mücadelenin Kentsel Dönüşüm Projesi’yle yapılabileceğinin de altını çiziyor. Engelli bireylerin rahatlıkla kullanabileceği yeni sokaklar ve kaldırımların da inşa edileceğini ifade eden Yasin bey, geniş yolların itfaiye ve ambulans gibi öncelik geçiş hakkı bulunan araçların kullanımı için de rahatlık sağlayacağını söylüyor.

Sade bir dille yazılan kitapçık, Bağcılar Belediyesi’nin ve kültür merkezlerinin stantlarında yerini aldı.

Kaynak - Haber Exen
Bağcılar Belediyesi Proje Tanıtım Sayfası
Kentsel Dönüşüm Çizgi Romanı Okuma Linki

Hiç yorum yok:

Linkler

Related Posts with Thumbnails