3 Aralık 2013 Salı

Karikatür, Çizgi Roman Ve İlüstrasyon Sergisi

 KOSOVA’DAN GANİ SUNDURİ, TÜRKİYE’DEN YAŞAR FIRAT
İKİ ÜLKE, İKİ SANATÇI
Küçükçekmece Belediyesi, karikatürün ustaları Gani Sunduri ve Yaşar Fırat’ı düzenleyeceği uluslar arası bir sergiyle buluşturuyor.

Bu kapsamda Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde açılışı yapılacak olan, ‘Karikatür, Çizgi Roman Ve İlüstrasyon Sergisi’nde, Gani Sunduri'nin elliye yakın çizgi roman, karikatür ve ilüstrasyonları ile Yaşar Fırat'ın 40 civarında karikatürü yer alacak.
Gani Sunduri Kimdir
Prizren`de doğdu. Sanat hayatına karikatürcü olarak 1990`lı yıllarda başladı. İlk karikatürlerini “Tan” (Yarın ekinde), DiapazoniKosovski Avaz, veAvaz ,Mjellma” gibi dergileride yayımlandı. Sanatçı, Kosova’da ilk defa süper kahramanların tasarımlarını yaparak en iyi çizgi roman sanatçısı olmayı başarmıştır. Sanatçının tasarladığı kahramanların isimleri; “Shqiponja e kuqe” (Kırmızı kartal), “Super femija” (Süper çocuk),“Flokarti”, “Black Devil” ve diğerleri...

Yaşar Fırat Kimdir?
Gırgır Mizah Dergisi ve Çarşaf Mizah Dergisi ekollünde çizer. Karikatürcüler Derneği üyesi. Karikatürün yanına çocuk kitapları ressamlığı ve yazarlığı da yapmaktadır. ‘Çıtır İle Pıtır’ serisi adı altında yazıp resimlediği on adet çocuk masal kitabı, hem resimleyip hem derlediği onlarca çocuk kitabı vardır. Çeşitli organizasyon firmalarının düzenlemiş olduğu etkinliklerde ve bazı televizyon kanallarında Portre Karikatüristi olarak çalışmakta olan Fırat, özel bir dershanede ve çeşitli eğitim kurumlarında da karikatür öğretmenliği yapmaktadır.

Çalışmalarıyla birçok yerel ve uluslar arası festivale katılan 23 takdirname ve 12 ödül sahibi Gani Sunduri ile ünlü mizah dergileri Gırgır ve Çarşaf’ta çizen, çocuk kitabı yazar ve çizeri Yaşar Fırat’ı buluşturan bu özel serginin açılışında; 

Siz değerli basın mensuplarını da aramızda görmekten onur duyarız.

Program:
Tarih:
5 Aralık 2013
Yer:
Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi
Saat:
18.00
Not: Sergi, 20 Aralık tarihine kadar SKSM’de ziyaret edilebilir. Bilgi için, 0212 411 0 810.

Hiç yorum yok:

Linkler

Related Posts with Thumbnails