11 Kasım 2013 Pazartesi

Ve ÇROP Facebook grubumuz başarıyla facebook yönetimi tarafından kapatıldı!

Yaklaşık 10 gün kadar önce hiç bir uyarı yapılmadan ulaşımı engellenen Çizgi roman Okurları Platformu (ÇROP) facebook grubu sayfanızın üst kısmındaki arama kısmında görünüyordu. Ancak soldaki gruplar menüsünden çıkarılmıştı bildiğiniz üzere.

Bu gelişmeler üzerine defalarca açıklama istememize, açıklama yapmamıza rağmen grup sayfası açılmadığı gibi herhangi bir iletişim kurulmadı bizlerle.

Dahası ÇROP'un blogunun da linklerinin paylaşımı engellendi. Hatta bütün eski paylaşımlar da silindi.

Sadece çizgi roman haberleri, incelemeleri, araştırmaları, basın takibi, etkinlik organizasyonu yapan ÇROP Blog'la facebook grubuna karşı uygulanan bu yanlışlar sadece binlerce kişinin bilgi paylaşımını engellemekle kalmadı. Onlarca insanın düzenli bir şekilde gerçekleştirdiği çalışmaları ve emekleri de yok etmekle de kalmadı. 

Şu anda facebook ortamında binlerce insanın bilgi paylaştığı tek alanı ortadan kaldırdılar. Son üye sayısı 1.200 civarında olan ÇROP grubu 2006 yılından bu yana sanat adına gönüllü olarak ortaya koyduğu çalışmalarla Blog üzerinden düzenli bir bilgi akışını da sağlamış, yayın evleriyle ortak projeler yapmış, çizgi romanları duyurmuş, yurt içi-yurt dışı sanatçılarla röportajlar yayınlamış, binlerce yazı ve haberi okurlarına ulaştırmıştı. Ve bütün bunları da hiç bir karşılık almadan yapmıştı üstelik...

Özetle, Facebook yönetimi, açıklamaya bile gerek görmeden maalesef bütün bu emekleri görmezden gelmeyi tercih etti. Hatta bizleri muhatap almamayı, uyarmayı, ikaz etmeyi, olası bir hatayı düzeltme şansının verilmesini ve açıklama isteğimize yanıt yazmayı bile gerek görmedi. 

Şimdi, bizler, ÇROP Blog haberlerini yine eski usul ve başka sosyal iletişim ağları üzerinden paylaşmaya devam edeceğiz. Gönüllü olarak çıktığımız bir yolda çizgi roman sanatını hak ettiği popülariteye ulaştırma çabamızı sürdüreceğiz. Bizleri yalnız bırakmayan, bırakmayacak olan dostlara teşekkür ediyoruz. Facebook hesabımız açık kaldığı süre içinde sizleri gündemle ilgili bilgilendirmeyi sürdüreceğiz.

Ama elbette facebook yönetimine açıklama isteyen mesajlarımızı atmayı da sürdüreceğiz. Grubumuzla ilgili attığımız mesajlara yanıt beklerken Virüslü sitelere yönlendirildiğimiz için yaptığımız şikayete iki saat içinde yanıt veren, üstelik "virüs yok ki orada" bilgisi gönderen yönetimin bir gün bize yanıt yazacağı umudunu taşıyoruz.

ÇROP Blog ve facebook grubunun uğradığı haksızlığa dikkat çekmek isterseniz sağ üst kısımdaki ayarlardan "yardım" veya "sorun bildir" kısımlarından yönetime bilgi gönderebilirsiniz. Biz bir art niyet olduğuna inanmıyoruz. Ancak duyarlılık beklemenin de hakkımız olduğunu düşünüyoruz.

Bu olumsuzluklarla kafanızı şişirmediğimizi umarak,

sağlıcakla kalın
Çizgi roman Okurları Platformu (ÇROP)



Hiç yorum yok:

Linkler

Related Posts with Thumbnails