29 Kasım 2013 Cuma

"Hamas çizgi romanda" Tüm Filistinliler Terörist!

İsrail ordusunun "Hamas" çizgi romanı sosyal medyada tartışmalara neden oldu.

TIMETURK / AYŞE AYDIN

İsrail ordusu Hamas başlıklı ilk çizgi romanını yayınladı : Gazze'de ''terör'' ve ''Zulüm'', sözde ''savunma'' amaçlı operasyonun anısına Gazze Şeridi'nde sekiz-günlük askeri saldırıyı anlatıyor. Ordunun bloğunda yayınlanan mesaja göre çizgi roman şimdiye kadar görülmemiş örgütleri gösteriyor.

Savunmaları ise; ''Hamas kurulduğundan beri Yahudileri kötüledi ve Gazzeli çocuklara bunu aşıladılar. İsrail'e intihar bombaları ve roketlerle saldırdı. Kasım 2012 yılında ''savunma'' operasyonu ile Hamas'ı durdurmaktan başka çaremiz kalmadı. Bir yıl sonra size hiç görmediğiniz terörist örgütleri gösteriyoruz.''

Bazıları İsrail ordusunun Hamas'ı kötü  gösterme girişimi olduğunu söyledi. Çizgi romanın birinde Filistinli çocuklar İsrail askerlerini kaçırmak için cesaretlendiriliyor ve sıkı atış derslerinden geçiyor. Çizgi romanın sonunda üç hafta içinde çocuğun nasıl ''harika küçük bir terörist'' olduğu gösteriliyor.

Olay sosyal medyada tepkilere neden oldu:


Jalal: Çok çirkin. İsrail ordusunun ilk çizgi romanı Filistinli çocukları ''katil'' ve ''terörist'' olarak gösteriyor.

Patrick Galey: Şimdi Hamas'ın göçmenlere ve Yahudi olmayanlara nasıl davrandığını gösteren bir çizgi roman yaptığını düşünün.

Denny Cormier: IDF Hamas'ı tasvir eden bir çizgi roman yayınlamış. Gazzeli kadınlar ve çocuklar acı çekerken IDF kıkırdıyor.

David Oranje: Bu çok saçma ve bir yandan da korkunç.

Hiç yorum yok:

Linkler

Related Posts with Thumbnails