3 Kasım 2013 Pazar

DC Comics'den Yeni Dizi "The Avenger"

Marvel Comics'le DC Comics arasındaki sinema-dizi yarışı kızışıyor ve DC Comics "The Avenger" adlı eski bir karakterini ekranlara taşıyarak Marvel'dan rol kapma stratejisi izliyor gibi görünüyor. 

The Avenger (İntikamcı), 1939-1942 yılları arasında yayınlanan bir pulp roman türü kahramanıdır. İlk yayımcısı Street and Smith Publications'dir. Daha sonra sırasıyla Clues Detective magazine (1942–1943), The Shadow dergisi (1943) ve Warner Brother'ın Paperback Library (1973-1974) de yayınlandı. İntikamcı, DC Comics'in tanınmış The Shadow'la Doc Savage'sinin özelliklerinin toplamı gibidir.  

The Avenger'ın yazarı olarak Street and Smith yayınevince hep Kenneth Robeson ismi ön plana çıkarılmıştır ancak bu isim aslında birçok yazarın adını gizleyen bir mahlas işlevi görmüştür. Eserin öykülerini çoğunlukla kaleme alan kişi aslında Paul Ernst'dir.

Tarihler 1975'i gösterdiğinde DC Comics "The Avenger"i Justice Inc. adlı yayınının içinde çizgi roman olarak okurlara sundu. Bu sırada yine romandan uyarlanmış olan The Shadow çizgi romanı da yayımlanmaktaydı ve The Avenger ilk kez The Shadow'un 11. sayısında ortaya çıkarak kendini tanıttı. Daha sonra birçok kez çizgi roman dizisi yayımlanan Justice Inc.'de Joe Kubert, Jack Kirby, Andy Helfer ve Kyle Baker isimlerine rastlıyoruz.


Şimdilerde The CW adlı yapım firmasının yeni bir DC Comics yayınını diziye uyarladığı konuşuluyor. The Vampire Diaries, Flas ile Arrow dizilerinden tanıdığımız yapım firması anlaşıldığı üzere The Avenger'a el atmış. Ancak öyküde bazı değişiklikler yapıldığı göze çarpıyor.

İlk evvela kahraman erkek değil kadın olmuş bu uyarlamada. Daha doğrusu orjinal hikayedeki Robert Benson'un kızına uyarlanmış hikaye. Buna göre kızı ve eşi tecavüze uğradıktan sonra öldürülen Robert Benson zengin bir insandır ve bu olaydan sonra suçla savaşmaya karar veriyordu (Charles Bronson'un "Death Wish"i gibi - 1974). İşte bu hikaye kızı Alicia için "anne ve babası öldürülünce" olarak değiştirilmiş.  

1939 yılı The Avenger'in Biopunk versiyonu olarak tanımlanan dizide Alicia süper güçleri olduğunun da farkına varır ve onu kullanır. Dizide tanınmış yazarların görev yaptığını da not düşmek gerekir.


Ümit Kireççi

Hiç yorum yok:

Linkler

Related Posts with Thumbnails