26 Mart 2013 Salı

Çizgi Düşler'den Yeni Fumettiler: Saguaro, Lilith, Le Storie

Çizgi Düşler Yayınevi sınırlı baskılarla çizgi roman basımı gerçekleştirirken ciddi atılımlarla okurları şaşırttı dense yeridir. Yeni frankofon  basan yayınevi şimdi Bonelli Comics'in üç fumettisiyle raf payını arttırıyor:

Saguaro - 70'li yıllarda yaşanan maceralarıyla bir dönem hikayesi olan Saguaro bir anlamda modern bir western olma özelliği taşıyor. Kızılderililer, onlara tahsil edilen bölgeler, haklar ve beyazların tacizlerinin devamı bu dizide yer alıyor. Dizinin kahramanı Saguaro da işte tam bunların merkezinde mücadele ediyor. Dizinin yaratıcısı Bruno Enna.

Le Storie - Herhangi bir rota izlemeden dünyanın farklı kültürlerinin farklı tarihi dönemlerini ele alan öykülerle dolu bu dizide her kitap bağımsız olma özelliğine sahip. 



Lilith - Daha önce 1001 Roman tarafından ilk cildi yayınlanmış olan dizi artık Çizgi Düşler'de. Bilimkurgusal bir dünyanın karakteri Lilith insanlık tarihinin farklı kültür ve dönemlerinde gezinerek maceralar yaşıyor, kendi dünyasını kurtarmaya çalışıyor. Luca Enoch yaratısı Lilith 2008 yılında okurlarla tanışmış ancak okuru sürekli  kendisine hasret bırakmıştır. Muhtemelen aynını biz de yaşayacağız çünkü Lilith'in yayın periyodu hayli aralıklı. 


Ümit Kireççi

Hiç yorum yok:

Linkler

Related Posts with Thumbnails