24 Mart 2013 Pazar

Ardino’dan Ayhan Hayrula, Ankara için bir hikayeyi resimledi

Ardino’dan 31 yaşındaki ressam ve çizgi roman çizeri Ayhan Hayrullah, Türkiye’de çıkan “Dumankara, Hayat Bir Yangındı” çizgi romanı kitabında “Çinli Recai” adlı bir hikayeyle yer alıyor. Albümde 19 çizgi roman çizerinin hikayeleriyle 1916 yılından bu yana Türkiye’nin başkenti Ankara anlatılıyor. Bu hikayelerin yazarı birçok kitap ve televizyon dizi filmleri için senaryolar yazan Levent Cantek. 
Ayhan Hayrullah, ““Dumankara, Hayat Bir Yangındı” albümü bu yıl 30. yıldönümünü kutlayan „İletişim Yayınları” Yayınevi tarafından piyasaya sürülüyor. Bu yayınevi 2006 yılında Nobel Edebiyat Ödülünü alan dünyaca ünlü Orhan Pamuk’un romanlarını basıyor” diye paylaştı. 

Ayhan, “Çinli Recai” hikayesinin ana kahramanı Recai’nin 1916 yılında yaşadıklarını anlattığını belirtti. Ardinolu genç ressam, “Levent Cantek’in yazdığı hikayeyi resimlemek benim için büyük bir memnuniyetti. Her bir sayfa üzerinde titizlikle çalıştık ve o dönemde Ankara için her bir ayrıntıyı görselleştirmek için dikkat ettik” diye ifade etti. Kitaba ilgi duyanlar www.dumankara.com sitesini de ziyaret edebilirler. 

Ayhan, bir sürü kısa hikâyeler yazmış, resimleme ve kitap kapakları çizmiştir. Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) “Boom! Studios” yayınevinin yayınladığı tarihi drama türündeki “Swordsmith Assassin” başlıklı çizgi romanının yazarıdır. Aynı zamanda ABD’de “Digital Webbing” yayınevinin yayınladığı “Roswell, Population 37” adlı bilim-kurgu, fantastik-korku romanı onun eseridir. Ayhan bir de ABD’de “Zenescope Entertainment” yayınevinden çıkan „Grimm Fairy Tales Myths & Legends” gerilim romanının yazarıdır. 

Ayhan Hayrullah, Sofya Ulusal ve Dünya Ekonomi Üniversitesi’nde muhasebe ve denetim ihtisası elde etmiştir. Ressamın daha fazla eserleri www.ayhanhayrula.blogspot.com adresindeki resmi sitesinde görülebilir.


Kaynak - Kırcaali Haber

Hiç yorum yok:

Linkler

Related Posts with Thumbnails