16 Şubat 2013 Cumartesi

DC Comics gayleri ayaklandırdı

Şirketin “Süpermen’in Maceraları”nın dijital versiyonu için görevlendirdiği yazarın anti-gay geçmişi Süpermen hayranlarını ayağa kaldırdı.
Bir grup Süpermen hayranı, DC Comics’e “Süpermen’in Maceraları’nın” ilk dijital bölümünü yazması için görevlendirdiği Orson Scoot Card’ı “tescilli” bir gay karşıtı olduğu gerekçesiyle işten atması için baskı yapıyor.

AllOut.org’ da 5 bin imza toplama hedefiyle açılan ve salı günü itibariyle 4 bin 500 kişinin imzaladığı bir dilekçe sayfasında Card’ın “evlilik eşitliğinin medeniyetin sonunu getireceğine inandığını açıkça yazdığı ve gay karşıtlığıyla ünlü bir örgütün yönetiminde yer aldığı” belirtilerek, “DC Comics’in Orson Scott Card’ı veya yaptığı işi destekleyerek LGBT camiasına ikinci sınıf insanlar olarak muamele edemeyeceğini bilmesi gerekiyor,” denildi. 

Ünlü bilimkurgu romanı “Ender’s Game”in yazarı ve Mormon Kilisesi üyesi Orson Scoot Card, 2009’da “evliliği ve onu sürdüren inanç cemaatlerini koruma misyonuna sahip” anti-gay örgüt Ulusal Evlilik Örgütü’nün yönetimine girmişti.

Yayımladığı çizgi romanlarda uzun süredir gay karakterlere yer veren ve son olarak Haziran 2012’de Yeşil Fener’in kahramanı Alan Scott’ı açıkça gay olarak tanımlayan DC Comics’in protestolara nasıl bir tepki vereceği merak konusu.
(Huffington Post)


Kaynak - Radikal 

Hiç yorum yok:

Linkler

Related Posts with Thumbnails