27 Ocak 2013 Pazar

Judge Dredd de mi Gay?

Son hikayesinde bir gay bara giren ve bir gayle öpüşen Judge Dredd için kesin bir eşcinsellik açıklaması gelmemiş gibi görünse de "eee olabilir" deniyor. Bu arada aşağıdaki ikinci karedeki "aslında biliyordum ama hep kabul etmekten kaçındım gayliğimi" açıklaması hayli dikkat çekiyor. Amerikan gay çizgi roman kahramanları modasına eski kıtadan cevap gibi görünüyor bu olay... Tabii hikayenin tamamını bilmeden bir şey demek de mümkün değil: 

Kaynak - Paste
Ümit Kireççi

4 yorum:

Unknown dedi ki...

Keşke haberi eklemeden önce en azından bir iki yere daha baksaydınız.

Öyküdeki iç ses Dredd'in değil, oradaki de Dredd değil. Öykü merkezine orada öpülürken gördüğümüz çocuğu alarak yazılmış ve doğal olarak o iç ses de çocuğa ait. Orada gördüğümüz Dredd ise o çocuğun gittiği gay barda karşısına çıkan Dredd kılığına girilmiş birisi.

Elbette Dredd'den böyle bir sürpriz eğlenceli olurdu ama maalesef durum böyle değil.

Daha detaylı açıklamalar ve tartışmalar için şuraya bakabilirsiniz: http://www.reddit.com/r/comicbooks/comments/17dbxb/judge_dredd_is_gay/

Çizgi Roman Okurları Platformu (ÇROP) dedi ki...

:) Genelde bu tip haberlerde önce sansasyonel kısımlar haber yapılır; ki sanırım bizim kaynak da öyle ki bizim gazeteler de bu haberi aynı şekilde almışlar ilk gün ele, daha sonra "yok aslında gerçek olay buydu" açıklaması yapılır.

Verdiğiniz linki inceleyemedim daha ama aynı gün içindeyse haber, farkında olmadan klasik basın aldatmacasına aracı olmuşuz.

Sizin için uygun olursa yeni bilgiyi imzanızla duyurmak isteriz yarın. Eminiz bu konu olumlu olumsuz üzerine konuşulacak ve düşünülecek bir konu olacaktır.

Uyarınız için teşekkür ederiz.

Unknown dedi ki...

Basının büyük kısmı preview read için dağıtılan kısmı görmeden internete düşen bu görüntü üzerinden haber yaparak buna neden olmuş gibi görünüyor.

Reddit'te çizgi roman eleştirmenleri ve sektör içinde insanlar da bol olduğu için ön okumayı yapıp önceden bilgi sahibi olabiliyorlar, düzeltmenin oradan gelmesinin sebebi o olmuş. Bu yüzden bu tarz konularda ilk baktığım yer orası oluyor :)

İmza kısmı hiç önemli değil, çizgi roman severlere gerçek habere ulaşsın yeter :)

Çizgi Roman Okurları Platformu (ÇROP) dedi ki...

Bilmem olmuş mu:

http://cizgiromanokurlariplatformu.blogspot.com/2013/02/yok-dredd-escinsel-degilms.html

Aklınıza sağlık

Linkler

Related Posts with Thumbnails