8 Aralık 2012 Cumartesi

Çizgi romandan fırlamış gibi

Kim kendini bir çizgi romanın baş kahramanı gibi hissetmek istemez ki? Moda dünyası yeni sezonda bunun için ihtiyacımız olan her şeyi vermeye hazır.



Ayşim Özgür aysimozgur@gmail.com
Çizgi roman sayfalarından fırlamış gibi görünen çizimler özellikle sweatshirt ve tişörtlerde kendini gösteriyor. Hem süperkahramanların yüzleri hem de meşhur pop art sanatçılarının eserleri de bu eğlenceli trende yön veren en önemli detaylardan. “Ka-Pow, Bang ya da Ka” yazılarına ise çizgi roman hayranları aşinadır. Her biri çizgi roman dünyasındaki farklı efektleri ifade eden bu kelimeler de kışın favori desenleri arasında. Örneğin Batman’in yumruk efektini ifade eden ‘kapow’ moda tasarımcısı Markus Lupfer’in favorilerinden. Philip Lim ise ‘Ka-pow’ efektine tasarımlarında sık sık yer veriyor. Çizgi romanlardan bahsetmişken bu sektöre yön veren iki önemli oluşumdan bahsetmeden olmaz. Birincisi en büyüğü her yıl San Diego’da düzenlenen Comic-Con fuarı. Binlerce çizgi roman hayranının ziyaret ettiği organizasyona Jessica Biel, Kristen Stewart, Michelle Williams gibi Hollywood’un güzel kadınları da büyük ilgi gösteriyor. Bu da yıllar geçtikçe çizgi romanlara duyulan ilgiyi arttırıyor. Diğeri ise dünyanın en büyük çizgi roman yayıncılarından DC Comics. Kitaplar, filmler derken moda dünyasından da uzak kalmayan şirket sık sık büyük markalarla iş birliği yapıyor. Bu sonbahar için üretilen Wonder Woman desenli Converse’ler bunlardan biri. Ayakkabı konusunda daha lüks bir seçenek arayanlar ise Giuseppe Zanotti’nin erkekler için tasarladığı Spiderman ayakkabılara göz atabilir. Karla Spectic’in klasik çizgi romanlara gönderme yapan etekleri ve Jeremy Scott’un eğlenceli koleksiyonu da hem çizgi roman hayranlarını hem de modaseverleri eğlendirecek cinsten
Çizgi roman modası için stil ipuçları
* Pop-art sanatçısı Roy Lichtenstein, eserlerinin büyük kısmını çizgi romanlardan yararlanarak oluşturmuştu. Bu yüzden modadaki çizgi roman furyasında sık sık onun eserlerine de yer veriliyor. Ancak bunu pop-art trendiyle karıştırmamak gerek. Kısacası Andy Warhol’un Marilyn Monroe baskılarıyla Lichtenstein’ın çizgi romanlarını bir arada kullanırsanız biraz kafası karışık bir görünüm ortaya çıkabilir.
* Özellikle süper kahramanların başrolde olduğu çizgi romanlarda baskın renkler kırmızı, sarı ve lacivert. Hiç desen kullanmadan da bu üç renkten yardım alarak modaya uymak mümkün.
* Maskeli baloda süperkahraman kılığına girmiş gibi görünmekle çizgi romanlardan ilham almak arasında kalın bir çizgi var. Bu yüzden baştan aşağı çizgi roman desenli ya da efektli parçalara bürünmemeye dikkat edin.
* Uygun fiyatlı alternatifler için Nişantaşı’ndaki Gerekli Şeyler ya da Kadıköy’deki Crazy gibi dükkanlara bakabilirsiniz.
 Kaynak - Milliyet
Not - Gerekli eyler Kadıköy'e taşındı...

Hiç yorum yok:

Linkler

Related Posts with Thumbnails