11 Aralık 2012 Salı

"Avengers Arena" - 16 Kahramandan Kaçı Sağ Kalacak?

Marvel Comics'in yakınlarda başlattığı "Marvel Now" evreni yeniliklerle ve alternatif hikayelerle sürüyor. Bunun son örneği Aralık 2012'^de başlayan "Avengers Arena" dizisi. Arkade adlı kötü adamın yarattığı adada yaşam mücadelesi verecek olan genç 16 kahraman aynı zamanda birbirlerine karşı da savaşacaklar. 

Kapaktan da anlaşılacağı üzere bu ilk hikaye  Koushun Takami'nin romanından sinemaya uyarlanan 2000 yılı yapımı "Battle Royale" (Batoru rowaiaru) filminden esinlenmiş. Kenta Fukasaku'nun senaryolaştırdığı filmin yönetmeni Kinji Fukasaku. 
Filmin öyküsü: Gelecekteki bir Japonya'da geçen filmde hükümet 9. sınıfa giden bir grup genci kaçırtarak adaya gönderir ve hayatta kalma savaşımı vermelerini izler, izletir ve bu defalarca yinelenir... Nüfus artışını eğlenceli bir yolla durdurma çabası...

Görünen o ki bu uyarlama tek olmayacak:

Bill Rosemann: AVENGERS ARENA gives a high concept itch a superhuman scratch. Throughout history, societies have sent their young adults against one another in competition, whether that’s in war, sports or “American Idol.” Likewise, art has examined this phenomenon of the older generation sacrificing the younger generation—and also of young warring gangs wanting to prove who’s #1—in everything from the myth of Theseus vs. the Minotaur to “Lord of the Flies” to “Battle Royale” to “Starship Troopers” to “Survivor” to “Hunger Games.” Teen vs. teen competition is as old as storytelling—but now it’s time to give it the Marvel twist.

More on Marvel.com: http://marvel.com/news/story/19377/marvel_now_qa_avengers_arena#ixzz2Eig7BkJo


Ve işte bir ön gösterim:




Ümit Kireççi

Hiç yorum yok:

Linkler

Related Posts with Thumbnails