5 Eylül 2012 Çarşamba

Superman'in Çocuğunu Normal Bir Kadın Dünyaya Getirebilir mi ki?

Yakın zamanda gündeme düşen ve JLA'nın yeni sayılarında karşılaşılan aşağıdaki manzara herkesi şoke etmişti: Superman, Wonder Woman'la öpüşüyordu... Hem de oldukça ateşli bir şekilde. 
Bu noktada bazıları Lois Lane ne oldu, Superman eşini aldatıyor mu diye sordu, bazıları New 52'yi sevmediğini belirtti ve maalesef gözden kaçan bir ayrıntı haber "Superman'in yeni aşkı" diye verildi oysa iki taraflı bir aşk varsa bu aynı zamanda Wonder Woman'ın da aşkıydı ve farkına varılmadan yapılan magazinel bir cinsiyet ayrımcılığı vardı. Ama hepsi bir yana acaba kaç kişi sordu şu soruyu: Sper genleri bebeğe geçtiyse Süpermen'in bebeği normal bir kadın dünyaya getirebilir miydi acaba?
Sorunun yanıtına geçmeden önce aklıma gelen bir başka öpüşmelerini hatırlatayım. Action Comics'in 600. sayısında ateşli şekilde öpüşürken çizilen ikili iç kapaklarda işin aslının böyle olmadığını gösteriyordu. İki farklı kapak tasarımıyla 1998 Mayısında raflarda yerini almış olan hikayede önce Superman karşılıksız bir öpücük veriyor, daha sonra da zihni manipüle edilmiş olan Wonder Woman onu öpüyordu. Tabii iş orada kalıyordu. 
Ana sorumuza dönersek: Süpermen'in bebeği normal bir kadın dünyaya getirebilir miydi acaba?

Bu sorunun yanıtı 1991 senesinde kahramanların yıllıklarında (Annual) süren Armageddon 2001 dizisinde verilmişti. The Adventures of Superman dizisi 3. Annual'ında ele alına konu aslında alternatif bir gerçeklikte yaşanıyordu. Hatta Armageddon 2001 tümden öyle bir hikayeydi. 

Armageddon 2001, 1991 yılında Mayıs-Ekim ayları arasında yayımlandı. Bu hikaye iki ana kitaptan ve aradaki 12 Annual'dan oluşuyor. Bu hikayeye göre gelecekte süper güçlü bir kahraman saf değiştirerek diktatöre dönüşmüştür. Genç bir adam başkaldırırken Monarch adlı diktatör tarafından zaman yolculuğuna çıkarılır. Bu yolculuk sırasında süper güçler kazanan ve Waverider'a dönüşen genç Monarch'ın kimliğini öğrenmek için kahramanlara gider ve gizlice onlara dokunur. İşte bu dokunuş kahramanların en hassas, en duygusal, en zayıf taraflarından vurulduklarında ortaya çıkabilecek hiddetlerinin dünyaya zarar verip vermeyeceğini gösterir ona. Her kahramanın olası geleceklerinden birine şahit olan Waverider'ın gözünden çr okuru da bu öyküleri okuma fırsatı yakalamış olur.  İkinci kitapta dönek kahramanın kim olduğu ortaya çıkar ama ben buradan bunu açıklamayacağım. İşte bu dizi daha sonra Armageddon: The Alien Agenda ve Armageddon: Inferno adlı iki kısa diziyle tamamlanır. 

The Adventures of Superman Annual 3
Sorumuzun yanıtı işte bu sayıda gizli ve yanıt: Hayır, süper genlerin geçtiği bir bebeği sıradan bir insan taşıyamaz! 


Hikaye daha kapaktan büyük bir bilmece ve rahatsız edici pozla başlar: Superman, üzerinde "Burada Lois Lane - Kent yatıyor", "Clark Kent'in sevgili eşi", "Biricik bebeklerini taşırken öldü", "Sadece sen olacaksın" yazan bir mezar taşının üzerinde oturan Maxima'yı ateşli bir şekilde öpmektedir. 
Unutmadan belirteyim, "Beyond the reach of time" adlı öyküyü Louise Simonson yazmış, Bryan Hitch çizmiş, sayıyı yedi çizer çinilemiş. 

İşte böyleyken böyle... Yine hayat kurtaran Superman Clark kılığına bürünerek gazeteye gelir. Lois'le sohbet etmeye başlar. Görünmez Waverider gelir ve Clark'a dokunur. Bir anda hikaye değişir. Lois ve Clark'ın evlilik kararları, ailelerin sevinci, iş yerinden tebrikler, mutluluğa açılan yelken, hamilelik haberi, beşik seçmeler... 
Ve bir gün Superman kötü adam yakalarken karnı burnundaki Lois fenalaşır. Uzaktan duyma yeteneğiyle Lois'in kendisini çağırdığını işiten kahraman eşine ulaşır, onu hastaneye yetiştirir ancak kadıncağız da bebek de kurtarılamaz. Lois Lane dominant, cesur, gözüpek, zeki, akıllı ve daha birçok şey olabilir ancak süper değildir...  
Lois, "bebeğin kendisini tekmelemesi yüzünden, iç kanamadan ölmüştür". Süper güçlü bir bebeğin anne karnında attığı tekmelerden! İşte bu olayın sonucunda kendini suçlayan Superman dünyayı terk ederek uzaya açılır. Şu olur bu olur, kendisine ezelden beri aşık olan Maxima'nın yönettiği gezegene ulaşır. Maxima da en az onun kadar güçlüdür ve aşıktır da üstelik ona. Aşk başlar... Sonuçta Waverider onun diktatöre dönüşmediğine şahit olur bizimle birlikte. Aşk öyküsü de... Spoiler olmasın diye açıklayamayacağım bir şekilde şey olur... 
Sorumuza ve yanıtına dönersek kişisel fikrim Superman'le Wonder Woman'ın ilişkisinin "çocuklu aile" bağlamında daha akla mantığa yakın olduğudur.

Yine de bu kesmedi daha magazin istiyoruz diyorsanız işte Superman ve başka başka öpüşmelerini merak ediyorsanız buyurun birileri üşenmeden derlemiş buradan takip edin: Comic Vine

Ümit Kireççi 

Hiç yorum yok:

Linkler

Related Posts with Thumbnails