5 Nisan 2012 Perşembe

Comic Con "Türkiye"... Kayra'dan Nefret Ediyoruz!

1 NİSAN ŞAKAMIZDI. YİNE DE KEYİFLE OKUYABİLİRSİNİZ. BİZ BİLE YAZARKEN HEYECANLANDIK. :)
FRP, fantastik edebiyat, cosplay, çizgi roman ve hobi dünyasının en büyük etkinliği Comic-Con Türkiye'de!

1970 yılından bu yana San Diego'da düzenlenen Comic-Con International bu yıl ülkemizde de düzenlenecek. Marvel Comics, Disney, DC Comics, Games Workshop, Wizards of the Coast, Warner Bros., Hasbro, Sideshow Collectibles, Lucasfilm, HBO, Electronic Arts gibi dünyaca ünlü firmaların katılım gösterdiği ve büyük etkinlikler düzenlediği organizasyon için Comic-Con başkanı John Rogers dün yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi:
"2012 yılında kopacak kıyamet söylentilerine inat olarak tüm dünyayı biraraya getirmeyi hedefliyoruz! Uzun süre boyunca yaptığımız 'Avrupa'da bir etkinlik mi yoksa Asya'da mı?' tartışmalarından sonra kıtaların kesiştiği noktada bu etkinliği yapmaya karar verdik. 30 yılı aşkın süredir Amerika'da yaptığımız etkinliği tüm dünyaya açmayı düşünüyorduk ve beklediğimiz zaman sonunda geldi. San Diego Comic-Con'a katılan pek çok katılımcı firma da bu organizasyona sıcak baktı ve önceki katılımcı firmaların %90'ı Türkiye'de yapacağımız Comic-Con'a katılım sözü verdiler.


Bunun dışında katılacak yazarlar ve çizerler ile ilgili araştırmalar yaptık ve Türkiye'de adı duyulmuş kişilerin daha etkili olabileceğini düşündük. Şimdilik imza ve söyleşi için sözleştiğimiz ünlü isimler; Neil Gaiman, Alan Moore, Brian Azzarello, Margaret Weis, Ed Greenwood, R.A. Salvatore, Felicia Day, Monte Cook, Ian McKellan ve George R.R. Martin. Bu isimler dışında Game of Thrones (Taht Oyunları) dizisi oyuncuları da ekip olarak Comic-Con'da yer alacaklar."


John Rogers, organizasyon tarihi ve yeri hakkında şu açıklamayı yaptı:"Comic-Con Türkiye tarihi için Eylül ayının uygun olacağını düşünüyoruz. Mekan için görüşmelerimiz devam ediyor ancak şunu söyleyebilirim ki, organizasyonu kıtaların kesiştiği nokta İstanbul'da yapacağımız kesin. Resmi açıklamayı çok yakında web sitemizden duyuracağız.


"Comic-Con organizasyonunun ülkemizde yapılacağını sizlere duyurduğumuz için biz de FRPNET ekibi olarak çok heyecanlıyız.
Kayra Keri Küpçü


http://frpnet.net/haberler/comic-con-2012-de-turkiye-de


Not - Bu haberi yapıp herkesi heyecanlandıran sevgili Kayra Keri Küpçü'den hep birlikte nefret ediyoruz 3 saniye, hazır, başla, 1, 2, 3... Tamamır tekrar sevin :)


Logo dizayn ve nefret yöneticisi - Ümit Kireççi

Hiç yorum yok:

Linkler

Related Posts with Thumbnails