2 Mart 2012 Cuma

KURBAĞA PRENS MASALININ SOSYAL SORUMLULUĞU!

Bu sorumluluk, Grimm Kardeşler’in ünlü masalının kahramanında değil, Mehmet Zorlu Vakfı’nın desteğiyle, Zorlu Çocuk Tiyatrosu’nun bu sezon oynamakta olduğu oyundan yola çıkılarak yayımlanan Kurbağa Prens kitabında yoğunlaşıyor şimdi
Çünkü serinin 4. Kitabı olan Kurbağa Prens de, tıpkı daha önce yayımlanan Oz Büyücüsü, Bremen Mızıkacıları, Kediler ve Fareler Mutfağı kitapları gibi, Mehmet Zorlu Vakfı’nın Anadolu’daki tüm çocuklarımızı tiyatroyla buluşturmak projesinin bir parçası. Bu kitabın da Mehmet Zorlu Vakfı’na aktarılan gelirinin tümü, Zorlu Çocuk Tiyatrosu’nun Anadolu’daki çocuklara ücretsiz tiyatro gösterisi sunması çalışmalarında değerlendirilecek.
Mehmet Zorlu Vakfı’nın bu sosyal sorumluluk projesi kapsamında, okuyucularının da katkılarıyla, 2003 yılından bu yana Türkiye’nin dört bir yanında yaklaşık 450 bin çocuk tiyatroyla buluşmuş ve Zorlu Çocuk Tiyatrosu da yüzlerce oyun ve kukla gösterisi gerçekleştirmiş.
Serinin diğer kitaplarının da yayıncısı olan Kelime Yayınları’nın Kurbağa Prens’i, çok renkli çizimleriyle, özel tasarımıyla, yeniden yorumlanan metniyle, özel baskısıyla yine çok özen gösterilen bir kitap.
Kurbağa Prens, Türkiye’nin önde gelen kitapevlerinde satışının yanı sıra, Zorlu Çocuk Tiyatrosu’nun İstanbul’da sahnesi uygun okullarda gerçekleştireceği tiyatro gösterilerinin paralelinde, bilet bedeli olarak da dağıtılacak.
Yani her Kurbağa Prens kitabı, Anadolu’daki bir çocuğun tiyatroyla buluşmasına bir katkı olduğu kadar, İstanbul’daki öğrencilerin tiyatroyla buluşmasına yol açan bir ek bir fayda sağlıyor.
KURBAĞA PRENS’İN DÜNYACA ÜNLÜ SORULARIBir prenses düşünün: Güzel mi güzel; ama kibirli mi kibirli!
Öyle ki, bu kibir ve huysuzlukları yüzünden, etrafındaki herkes ondan uzaklaşır. Sevgili prensesimiz, arkadaşsız kalır koskoca sarayda. Ama prenses, kötü kalpli değildir, sadece şımarmıştır biraz. O da arkadaşlarının olmasını, onlarla gülüp eğlenmeyi, her şeyini arkadaşlarıyla paylaşmayı istemektedir içten içe… Bir gün, sarayın yakınındaki gölün kıyısında, prensesimizin karşısına bir
kurbağa çıkar ve ona arkadaşlık teklifinde bulunur. Pörtlek gözlü bu kurbağa aslında, bir büyü nedeniyle kurbağaya dönüşmüş bir prenstir. Onun yeniden prens olması da, prensese bağlıdır.
Peki; bir kurbağa, iyi kalpli bir prensesin arkadaşlığıyla bir prense dönüşür mü? Prenses, aradığı arkadaşlığı bir kurbağada bulur mu?
Grimm Kardeşler’in sımsıcak duygulu ve dünyaca ünlü masalı, yüz yılı aşkın bir süredir, işte bu soruları sorduruyor herkese ve yanıtını bekliyor.
Kitabın Adı: Kurbağa Prens
Yazan: Grimm Kardeşler
Yeniden Yorumlayan: Muzaffer Samur
Resimleyen: Hande Tomris Kuzu
Kapak ve Sayfa Tasarımı: Hüseyin Özkan
Baskı: 1. baskı: Şubat 2012
http://www.kelimeyayinlari.com/

Hiç yorum yok:

Linkler

Related Posts with Thumbnails