13 Mart 2012 Salı

Kırkpınar'ın çizgi romanı geliyor

Kırkpınar'da yüzyıllardır devam eden Kırkpınar güreşlerinin çizgi romanı hazırlanıyor
Dünya Bülteni/ Haber Merkezi
Edirne kültürünün efsanesi Kırkpınar yağlı güreşlerini küçük çocuklara daha iyi aktarabilmek için çizgi roman hazırlanacak.
Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, Kırkpınar tarihini çocukların fazla bilmediğini söyleyerek "UNESCO'ya giren, 650 yıllık bir tarihi çocukların da en iyi şekilde öğrenmeleri lazım. Biz de çocuklara Kırkpınar'ı daha iyi nasıl anlatabiliriz, diye düşündük, değerlendirmesini yaptık ve sonuç olarak çizgi roman haline getirilmesine karar verdik" dedi.
Çizgi roman çalışmalarını Güzel Sanatlar Lisesi'nden 2 öğrencinin yapacağını ifade eden Tanrıkulu, "Amaç çocuklarımıza tarihimizi en iyi şekilde aktarabilmek" dedi.
Çizgi roman çalışmasını yapacak olan Güzel Sanatlar Lisesi 10'uncu sınıf öğrencileri Ufkun Ak ve Mahmut Can Papiroğlu, "ilk defa böyle bir projede çalışacağımız için çok heyecanlıyız. Edirne'ye mal olmuş bir tarihi çizgi roman haline getirmek bizi mutlu edecek. Şu an Kırkpınar tarihiyle ilgili gerekli araştırmaları ve incelemeleri yaparak en iyi şekilde nasıl bir roman hazırlayabiliriz, bunun çalışmalarını yapıyoruz" diye konuştular.

1 yorum:

ali dedi ki...

ALİÇO lar dün gibi aklımda ama onlar kırkpınarda değilmiydi şüpheye düştüm.yeni çizerlerin elinden şahane taramalar eşliğinde okumak keyifli olacak.
ali ERILGAZ

Linkler

Related Posts with Thumbnails