15 Mart 2012 Perşembe

ÇROP'un 6 Yıllık Tarihçesinden Ayrıntılar

"Üzerine edilgenlik, çenelerine de durmadan konuş desteksiz at tozu serpilmiş forum alanlarından ilham alarak kurulmasına önayak olduğum bir oluşum Çizgi Roman Okurları Platformu (ÇROP) 6 yaşına hazırlanıyor."
"Tarihler 2006 yılını gösterdiğinde en çok arzu ettiğim olaylardan biri çizgi roman adına yapmaya hazırlandığım onlarca projeyi o sıralar üyesi olduğum çizgi roman forumuyla hayata geçirmekti. Kalabalık bir okur kitlesi bir aradaydı ve en azından yazılanlara inanırsak hepsi de bir şeyler yapma isteğiyle doluydu. "
"2006 başları gibi gerçekleşen bu olaylarla 23 Nisan mektup atma günü bu süreçte son derece önemlidir. Ben şahsen sohbet ettiğimiz ve konuştuğumuz günleri değil iş yaptığımız 23 Nisan’ı doğum günümüz olarak kabul etmeyi tercih ettim. Çok şükür hemen de kabul gördü."

"Bu arada çizgi romanın olmayan ve hasret kaldığı medyayı yarattığımıza inanıyorum. Forumlardaki bilgilendirici paylaşımlardan ayrı olarak dünyaya açık bir Türk çizgi roman gündem ve magazini oluşturduk ÇROP Blog aracılığıyla. Ayrıca bu anlayışı yaygınlaştırmış da olduk"

"Bu güne kadar çizgi romanı kültür-sanat dergilerine almayan zihniyetle çizgi romandan başka bir sanatı ilişkilendirmek istemeyen bir zihniyetin aksine ÇROP Blog yukarıdaki eleştirideki gibi bir blog olayı maalesef sürdürecektir! Bu arada araya giren yenileri olmazsa önümüzdeki 5 yıllık proje planlamamız da uygulanmayı beklemektedir. Yapcaz artık söyledik ulu orta…"


Bu yazının tamamı ve çizgi roman dünyamızın bilinmeyenlerini içeren dosya Gölge e-Dergi 54. Sayısında

Hiç yorum yok:

Linkler

Related Posts with Thumbnails