16 Mart 2012 Cuma

Arttırılmış gerçeklikli çizgi romanlar!

Marvel, Infinite Comics adlı çizgi roman okuma programı ile uyumlu olacak bir arttırılmış gerçeklik uygulaması geliştirdi.
Marvel, “ReEvolution” girişimi bünyesinde, bir arttırılmış gerçeklik uygulaması olan Marvel AR’ı duyurdu.
Infinite Comics adlı dijital çizgi roman okuma uygulaması ile uyumlu çalışacak olan bu uygulama, okuyucularına ekstra içerikler de sunacak.
Aurasma ile işbirliği içinde geliştirilen bu uygulama, tamamen ücretsiz. Uygulama, kullanıcılara ellerindeki çizgi romanları taratıp, ekstra içerikleri elde etme şansını da sunuyor. Ekstra içerikler arasında yazardan özel notlar, editörlerin yorumları ve orijinal çalışmalar gibi şeyler mevcut. Taratılan her bir çizgi roman başına da ortalama 8 ekstra içerik düşüyor.

Infinite Comics’ten gelecek olan ilk fırsat, Nova eşliğinde, Mark Waid ve Stuart Immonen tarafından çizilen Avengers Vs. X-Men’in ilk sayısı. Bu içerik, Marvel Comics uygulaması üzerinden 99 cent’e satın alınabilecekken, çizgi romanın gerçek bir kopyasına sahip olanlar, çizgi roman üzerindeki kodu kullanarak içeriği ücretsiz olarak elde edebilirler.
Çizgi romanların dijitalleştirilmesi, kullanıcılara sayısız fırsat sunacak. Dinamik panel geçişleri, yakınlaştırma seçenekleri, dokununca açılan diyalog kutuları bunlardan sadece birkaçı.
Marvel AR uygulaması, iOS ve Andorid tablet ve akıllı telefonlar için 2 Nisan’da gelecekken, Avengers Vs. X-Men’in ilk sayısı, 4 Nisan’da 3.99 $ fiyat etiketiyle kullanıcılara sunulacak.

Kaynak - MyNet Haber

Hiç yorum yok:

Linkler

Related Posts with Thumbnails