26 Şubat 2012 Pazar

RESİMLE HAYATA TUTUNDU

Yüzde doksan iki engelli Kadir’in örnek azmi. 1999 yılında geçirdiği trafik kazası sonucu omurilik felci olan ve şu anda vücudunun ancak yüzde 8’ini kullanabilen ressam Kadir Gökhan Aslan, fırçasıyla mucizeler yaratıyor ve kendisiyle aynı kaderi paylaşan insanlara umut dağıtıyor.
FOX TV’de katıldığı bir programda 6 dakikada yaptığı tabloyla 52 engelliyi tekerlekli sandalyeye kavuşturan Aslan, şimdi bu sayıyı daha yukarılara çıkarmak için hazırladığı yeni projeler için sponsor desteği arayışında.
Parmakları kavrama yeteneğine sahip olmayan sanatçı, iki parmağı arasına sıkıştırdığı fırça elinden kayınca ağzının yardımıyla düzelterek çizdiği birbirinden güzel tablolarda azmin zaferini sergiliyor.
Kadir Gökhan Aslan 1981 Antalya Elmalı doğumlu. İlk ve orta eğitimini Finike’de tamamlayan Aslan 1995 yılında girdiği Meslek Lisesi sınavlarında başarılı olarak Akseki Endüstri Meslek Lisesi, Elektrik Bölümünü kazanıyor. Burada aradığını bulamayan Aslan, kısa bir süre sonra ayrılarak Finike’ye geri dönüyor ve T.C. Cumhuriyet Çok Programlı Lisesine kaydını yaptırıyor. Eğitim sistemi ve vasıfsız eğitmenleri sorgulayan Aslan, daha fazla vakit kaybetmeden hayatına yön vermek adına eğitimini noktalıyor. Farklı iş deneyimlerine girişimle başlayan kısa süreli vazgeçişler ve kopuşlar onu 03 Haziran 1999 Perşembe gecesine dek sürüklüyor. Finike’de arkadaşının kullandığı otomobilin takla atması ve omurilik felci olup vücudunun yüzde 95’ini kullanamaz hale gelmesi Kadir Gökhan Aslan için hayatının dönüm noktası oluyor.
Trafik kazasından önce çok hareketli bir yaşantısı olduğunu söyleyen Aslan, felç geçirdikten sonraki dönemde içsel güçlerini fark ediyor. Bu dönemde en büyük destekçisi olan annesi Penbe Türkiş’in teşvikiyle elini kullanabilmek için kara kalemle karalamalara başlayan Aslan bu arada ‘Sırf Hiçbir Şey Sana Benzemiyor Diye’ adlı şiir kitabı çıkarıyor.
Ve bir öğrencinin ödevine yardımcı olmak amacıyla başlayan yağlıboya macerası onu yüzlerce resme imza attığı bu günlere getiriyor.
Evinin önünde resimlerini kuruttuğu bir gün tabloları gören turist kafilesinin beğenmesi ve satın alması üzerine engelli genç resimlerinin para ettiğinin farkına varıyor ve büyük maraton böylece başlıyor.
Kadir Gökhan Aslan, 2007 yılında kullandığı tekerlekli sandalyenin bozulması üzerine “Ben bu sandalyeyi bir dernekten veya bağışçıdan yardım isteyerek alırsam benden daha mağdur durumda olan bir arkadaşımın hakkına tecavüz etmiş olurum” diyerek sandalyeyi kendi geliriyle almaya karar veriyor ve internet üzerinden başlattığı kampanya ile 42 resim satıp kendi sandalyesini alıyor.
Aynı yıl içinde FOX TV’de katıldığı bir programda 6 dakikada çizdiği tablo Aylin Sarıgül tarafından satın alınıyor ve karşılığında 52 engelliye tekerlekli sandalye sağlanıyor.
Bu güne kadar 12 kişisel sergi açan ve birçok karma sergiye katılan Kadir Gökhan Aslan, şu sıralar 2 büyük projenin hayaliyle yaşıyor.
Yüzde 92 engelli olan Aslan, maliyeti 92 bin lira olan, 92 tuvalle, 92 engelliyi tekerlekli sandalyeye kavuşturacak .
Aslan ve asistanı Aylin Taşçı’nın bir diğer projeleri de 36 tuvalden oluşan tarihi bir seri. Bu seri de onlarca, belki de yüzlerce engelliye umut olacak.
Şimdi en büyük görev de bu projelere destek olacak sanatsever işadamları ve siyasetçilere düşüyor.

Kaynak - Anadolu Gazetesi
Paylaşım - Mehmet Kaan Sevinç

Hiç yorum yok:

Linkler

Related Posts with Thumbnails