24 Şubat 2012 Cuma

Çizgi Süper Kahramanlar Artık Şehirlerde Yaşayacak

Greg Flakus Houston
Marvel Çizgi Roman adlı yayın kuruluşu, Örümcek Adam, Hulk ve Captain America gibi karakterlerle uzun yıllar boyunca çizgi roman sevenleri eğlendirdi. Ancak video ve bilgisayar oyunlarının ve İnternet’teki eğlence sektörünün giderek daha popüler hale gelmesiyle çizgi roman yazarları hikayelerinin temalarını genişletme ihtiyacı duymaya başladı. Yazarlar artık karakterlerini ve öykülerini Amerika’nın değişik bölgelerine taşıyor
Yeni çizgi roman serisi ‘Kızıl Örümcek’in yaratıcısıyla tanışmak isteyen Houstonlular bu bu dükkana adeta akın etti. Bu ilginin nedeni, Kızıl Örümcek’in Houston’da geçiyor olması.
Kızıl Örümcek, Örümcek Adam karakterinden esinlenerek yaratılmış. 18 yaşındaki Stephanie Burgess kentin birçok yerini hikayeden tanıdığını söylüyor: ”Çizgi romanda adı geçen binaların çoğu tanıdık geliyor, bu nedenle Kızıl Örümcek’i okumak çok zevkli.”
Çizgi romanın yaşadığı yer olan Houston’da geçiyor olmasına sevinen dükkan sahibi Jeremy Bulloch’un işleri bugün çok iyi: ”Ben de bir çizgi roman hayranıyım, Houston’da çizgi romana ilgi olduğunu görmek harika.”
Bulloch yeni serilerin çıkmasının eski çizgi roman satışlarını da arttırdığını, kimi çizgi romanların koleksiyoncuların ilgisini çektiği için pahalıya satıldığını söylüyor: ”Kolleksiyonculuk, çizgi roman sektörünün büyük bir parçası.”
Çizgi romanlar hem genç hem de yaşlı okurların ilgisini çekiyor. Çizgi roman sevenler, kahramanları ve yaşadıkları dünyaları seviyor.
Kızıl Örümcek serisinin yazarı Christopher Yost yarattığı karakterlerin okurlara hitap etmesini istiyor: ”Çizgi romanlar günümüzün mitolojisi gibi. Filmlere, bilgisayar oyunlarına baktığınızda çoğu karakterin çizgi romanlardan alındığını görüyorsunuz.”
Marvel yayıncılığın çizgi romanlarının çoğu New York’ta geçiyor, ancak şirket, başka kentlerde geçen yeni karakterlerle dolu çizgi romanları piyasaya sürüyor. Yazar Yost, farklı kentlerde geçen öykülerin ilgi çekeceği görüşünde: ”Houston çizgi roman için uygun bir kent çünkü Marvel şirketinin daha önce hiç ele almadığı bir yer. Meksika’ya ve Meksika Körfezi’ne yakınlığı öykülerdeki yeni konular açısından birçok fırsat sunuyor.”
Yost, yeni seride Meksika Körfezi’ndeki bir petrol arama platformunda geçen bir bölüm olacağını söylüyor.
Çizer Ryan Stedman serinin ilk bölümünde Internet’ten aldığı görüntüleri kullanmış. Ancak Houston’da yaşayan akrabalarının kendisine kenti gezdireceğini söylüyor: ”Kentte tura çıkacağız, fotoğraflar çekeceğim. Küçük ayrıntıların farkına varıp bunları çizgi romanımda daha etkili şekilde kullanmak için Houston’u iyi tanımam gerekiyor.”
Peki gençlerin çizgi roman yerine kitap okuması gerekmez mi? İlkokul öğretmeni Debbie Cook’a göre bu sorunun cevabı hayır: ”Öğrencilerin okumasını sağlamak çok önemli. Ne okurlarsa okusunlar hiç önemli değil.”

Kaynak ve Yaratıcı Ekiple Tanışma Videosu -VOA

Hiç yorum yok:

Linkler

Related Posts with Thumbnails