3 Ocak 2012 Salı

KARAOĞLAN 50 YAŞINDA

Karaoğlan’ın ilk defa gazetelerle buluşması 3 Ocak 1952 gününe denk gelir. Akşam Gazetesi’nin iftiharla sunmaya başladığı ilk stripi ile başlar Kaan’dan Karaoğlan’a geçiş. 50 yılda 80 karaoğlan macerası yazılır-çizilir, dilden dile efsanesi anlatılır ve yaşayan en büyük Türk çizgi roman ustası Suat Yalaz’ın Karaoğlan’ı Fransa’dan Kanada’ya, Cezayir’den Fas’a pek çok ülkede yayınlanır ve sevilir.
Gölge e-Dergi’de Karaoğlan çizgi romanının ilk yayınlandığı 3 ocak 1952 gününe saygıyla Büyük usta Suat Yalaz’ın Karaoğlan çizgi romanı için bir dosya hazırladı. Gazeteci-Karikatürist Yener Çakmak Karaoğlan’lı ilk yılları anlattı, Melahat Yılmaz Karaoğlan’ın nasıl Asya Kaplanı olarak anılmaya başladığını yazdı. Ve Sinematik Yeşilçam Blog yazarları Gölge e-Dergi için Karaoğlan filmlerini tek tek incelediler.
Genç çizgi romancıların Suat Hocalarına saygı niteliğindeki Karaoğlan İllüstrasyonları ile Gölge e-Dergi 1 Ocak 2012’de masaüstünüzde. Gölge e-Dergi’ye ücretsiz ulaşmak için http://GolgeDergi.BlogSpot.Com

Paylaşım - Ahmet Yüksel

Hiç yorum yok:

Linkler

Related Posts with Thumbnails