26 Ocak 2012 Perşembe

Eflatun Cem Güney anısına masal yarışması

Türk çocuk edebiyatının önde gelen masal yazarlarından Eflatun Cem Güney anısına, memleketi Malatya'da, belediye tarafından 'Masal Yazma Yarışması' düzenleniyor.
'Masal Baba' olarak tanınan Güney'in masal yazma tarzıyla yerli-yabancı değişik türdeki masallardan yararlanılarak, bu alanda yeni ve özgün eserler ortaya koyma, geleneğin yaşatılarak yeni kuşaklara aktarılmasını sağlama amacıyla düzenlenen yarışmanın son başvuru tarihi 29 Nisan 2012. Masal Yazma Yarışması'na başvuru, ''www.malatya.bel.tr'' internet adresinden yapılabiliyor.
Eserin, daha önce yayımlanmamış olması, masal türüne uygun, masalın geleneksel yapısına bağlı kalınarak yazılması, Türkçe'nin doğru kullanılması ve yazım kurallarına uyulması şartları getirilen yarışmada, serbest konulu masallarla her yaş grubundan kişiler katılabilecek. Türkiye genelinden gelecek bütün eserlerin jüri üyeleri tarafından 7-25 Mayıs 2012 tarihleri arasında değerlendirilmesi sonrasında dereceye girenler ödüllendirilecek.
Yarışmada, birinciye 3 bin, ikinciye 2 bin, üçüncüye bin lira, ayrıca 3 kişiye de mansiyon ödülü olarak cumhuriyet altını verilecek. Malatya Belediyesi mensupları ile jüri üyelerinin kendileri, eşleri, çocukları ve birinci dereceden yakınlarının katılamadığı yarışmada, katılımcılar için konu seçeneği serbest bırakıldı. Her yaş grubuna açık olan yarışmada, eser bilgisayarda A4 ebadında kâğıdın tek yüzüne bir aralıklı olarak 12 punto büyüklüğünde 'Times New Roman' karakteri kullanılarak yazılması gerektiği ve 10 sayfayı geçmemesi gerektiği duyuruldu. Masal metninin üzerinde ad, soyadı, imza gibi yazara ait bilgi bulunmaması gerektiği, sadece rumuz kullanılabileceği şartı konuldu.
Katılımcıların, rumuzları ile birlikte bir fotoğraf ve özgeçmişlerini koymaları gerekiyor. Çalışmanın CD ortamında hazırlanan bir kopyası ile 6 çoğaltılmış yazılı çıktısı, büyük bir zarf içerisine konularak 29 Nisan 2012 tarihine kadar Malatya Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü adresine elden veya posta ile ulaştırması gerekiyor.
CİHAN
Kaynak - Star

Hiç yorum yok:

Linkler

Related Posts with Thumbnails