9 Kasım 2011 Çarşamba

L. K. Fransa'dan Bildiriyor: Fransa'da ÇR

Fransa genelinde Bandé Desinee (ve tabii manga) gerçekten çok gelişmiş, ayrı bir önem teşkil ediyor fransızlar için. Her ne kadar çeviri kitap sevmesem ve okumamaya çalışsam da fransızlar için gerçekten büyük ölçüde öneme sahip ve her kitabın çevirisini bulmak mümkün.

Bunun dışında misal Marvel, DC, Vertigo vs gibi birçok kitabın orjinalini satan mağazalar da var(mış). Ben ilk başta her kitabın fransızca çevirisiyle karşılaştığım ve orjinalleri bulamadığım için hayal kırıklığına uğramıştım. Zira Darth Vader kitabını "Dark Vador" olarak görmek çok hoş olmasa gerek. Lakin bu çizgi roman dükkanlarında Amerika'da basımı tükenmiş birçok kitabı da bulmak mümkün.

Türkiye'de çizgi roman okuyan kişi sayısı ne kadar azsa burada o kadar fazla. Sürekli çizgi roman etkinlikleri, imza günleri, sergiler, festivaller görmek mümkün. Hatta 5-6 Kasımda Fransa'nın Lille şehrinde çizgi roman festivali düzenlendi. Gönül katılmamı isterdi ama kısmet olmadı. Belki daha sonra haberlerini yapabileceğim diğer etkinliklere katılırım.

İşte Lilee Comics Festival'in adresi: http://www.lillecomicsfestival.com/bienvenue/


Belki bu festivale ait aşağıdaki tasarımlar ilginizi çeker:

Belki başka tasarımlar da görmek istersiniz: http://www.comicforum.de/showthread.php?t=112114

Ve Lille Comics Festival Facebook Grubu

Daha çok haberde buluşmak dileğiyle,
L. K. 

Hiç yorum yok:

Linkler

Related Posts with Thumbnails