4 Kasım 2011 Cuma

DC Comics Türkiye Pazarına Giriyor Gibi

Son yıllarda Marvel Comics'in Türk Telekom'la yaptığı anlaşmayla Türkiye'de büyük bir pay kapma uğraşında olduğu gözler önündeydi bilindiği üzere. Hatta oyuncakçılardaki lisanslı oyuncakların hemen hepsinde aynı yayınevinin imzası görülürken çizgi roman teliflerinin son derece uygun koşullarda yayıncılarımıza verildiği de bir gerçek. Ülkemiz bu aralar çizgi roman firmalarının cazibe merkezi. Fransızlar, etkinlikler düzenleyerek ve çizerlerimizin eserlerini basarak, Japon'lar da kapı kapı dolaşıp "mangalarımızı basar mısınız?" arayışındalar. Aşağıdaki örnekleri görünce "Neden DC Comics bu pastadan pay almaya kalkışmıyor?" sorum karşılık buluyormuş gibime geldi... Ancak tam da emin değilim. Kullanılan resimlerin eskiliği ve iki farklı firmaya aynı Supergirl çizminin kakalanmış olması "kimsenin el atmadığı bir alana girelim" diyen bir reklam kuruluşunun cin fikri gibi de duruyor!

Bir giyim firmasının reklam boardları:


Bir Bankanın çocuklar için çıkardığı banka kartları ve gerekçesi:

Bu devirde anne-baba olmak zor zanaat! Sizi anlayan, yükünüzü hafifletecek güvenilir hizmetlerimiz, çocuklarınıza iyi bir gelecek sunmak için... Geleceği düşünün, iyi değerlendirin.
Çocuğunuz da Superman, Batman, Supergırl ve Wonder Women tasarımlı “neo süper” ile kendini kahraman gibi hissetsin; bu özel dünyanın avantaj ve hediyelerinden faydalansın.



Ümit Kireççi

Hiç yorum yok:

Linkler

Related Posts with Thumbnails