30 Eylül 2011 Cuma

Zen Budizmi Çizgi Roman Oldu

Jobs'un yaratıcılığını körükleyen meditasyon

Onun vizyonunu etkiledi
Japon Zen Budistlerinin yaptığı kinhin adlı yürüyüş meditasyonu kısa bir süre içinde moda haline gelebilir.

KİNHİN YÜRÜYÜŞ MEDİTASYONU JOBS'UN YARATICILIĞINI TEŞVİK ETTİ
Bu modayı körüklemesi muhtemel etken ise, yakında piyasaya çıkacak "The Zen of Steve Jobs" adlı çizgi roman. Bu kitapta Apple'ın CEO'luğunu yapmış dünyanın en büyük girişimcilik başarılarından birisine imza atmış Steve Jobs'un Japon Zen Budizmi'nin ve Japon kavramlarının onun yaratıcılık vizyonuna etkilerinin izleri çizgilerle ortaya konuyor.
Yürüyüş meditasyonu kinhin nasıl yapılıyor?

60 sayfalık kitap dijital olarak piyasaya sonbaharın sonlarında sürülecek. Kitabın bir bölümünde Steve Jobs'un Zen Budizmi'nde bir yürüyüş meditasyonu olan kinhin'i ona hocalık yapmış olan Japon Zen Budist rahibi Kobun Chino Otogawa'dan öğrenme safhasını anlatılıyor.

KİNHİN NASIL UYGULANIYOR?
Kinhin Zazen denilen ve lotus pozisyonunda(ayaklar üst üste gelerek yapılan bir tür bağdaş kurma) oturarak uygulanan uzun süreli meditasyon aralarında yürüyerek yapılan bir meditasyon tekniği.Bu meditasyonu uygulayanlar bir odanın çevresinde saat yönünde dönüyorlar. Yürüyüş esnasında her bir adım akciğerlere derin bir nefes çekildikten sonra atılıyor ve ardından gelen adımda ise nefes veriliyor ve bu belirli bir süre tekrarlanıyor. Küçük adımlarla yavaş hareket ediliyor.
Dini öğretiler ve yürüyüş kelimelerinden oluşan Kinhin, dini öğretiler ile yürüyüş anlamına geliyor. Bu meditasyonu diğer tekniklere göre günlük hayatta pratik kılan ise büyük şehirlerin temposu içinde uygulanabilir olması.
Adımlar dışında ellerin, parmakların ve kolların belirli bir pozisyonda durduğu kinhin'in çok yakında giderek popülerleştiğini görürsek şaşırmayalım.

Kaynak - Habertürk

Hiç yorum yok:

Linkler

Related Posts with Thumbnails