7 Temmuz 2011 Perşembe

Yerli kahraman Herotürk'ten 7 bölgeye 7 hastane

Yıllar yılı ithal kahramanlara hayranlık besleyen çocuklara yeni bir arkadaş geliyor: Herotürk. Yeni çıkan kitap, çizgi film ve çizgi romana da uyarlanacak. Baş kahraman Ertuğrul'un farklı milletlerden arkadaşlarıyla maceralarının anlatıldığı Herotürk'ün geliriyle, 7 bölgeye çocuk hastanesi kurulacak.



Uçan kaçan, ördüğü ağlara tutunup gökdelenden gökdelene zıplayan, dünyayı yok etmeye çalışan kötü adamları süper güçleriyle döven ithal kahramanlara alışkınız milletçe. Batman, Süpermen, X-Man, Örümcek Adam ve daha niceleri... Çizgi roman ve filmlerde yıllar yılı başrolü kimseye kaptırmadılar. Yapımcı-yazar Fehmi Demirbağ bu durumu değiştirme çabasında. "Bizim de bir süper kahramanımız olsa..." diye hayıflananlar için yerli çocuk kahraman 'Herotürk' kitabı Callisto Yayınları'ndan çıktı. Üstelik Demirbağ, kitap gelirlerinin bir kısmıyla Türkiye'nin her bölgesine çocuk ihtisas hastaneleri kurmayı planlıyor.



Kitap, bir çocuğun Alaaddin'in Sihirli Lambası'ndaki cini kurtarmasıyla başlıyor. Demirbağ, Herotürk'ün uçan kaçan bir kahraman olmadığının altını çiziyor. Türk ve dünya tarihinden olayların anlatıldığı, gerçek ve kurgunun iç içe geçtiği kitabın başkahramanı Roma büyükelçisinin oğlu Ertuğrul. Yabancı bir bürokratın çocuğunu son anda boğulmaktan kurtaran ve daha nice kahramanlıklara imza atan Ertuğrul'a 'Herotürk' lakabını da Avrupa basını takıyor. Herotürk'ün, Nijerya, Çin ve Yunanistan gibi çeşitli ülkelerden arkadaşları da var. Kötülere karşı birlikte savaşıyorlar.


Çizgi kahraman sanayii


- Fehmi Demirbağ - Herotürk sadece romanla sınırlı kalmayacak. Fehmi Demirbağ, yerli süper kahramanı markalaştırmaya kararlı. Çizgi film ve çizgi romanı da yolda. Ayrıca endüstriyel alana taşınarak, kırtasiye ürünleri ve kıyafetlere de uyarlanacak. Zira Batı'daki çizgi kahraman sanayiinde hayli büyük meblağlar dönüyor. Ama Herotürk'ün ithal kahramanlardan bir farkı var. Projelerden elde edilen gelirle Türkiye'nin 7 bölgesine 7 çocuk ihtisas hastanesi açılması hedefleniyor. Zaten kitapta da Herotürk bunun için çabalıyor. "Çocuğun dili, dini, ırkı olmaz." diyen Demirbağ, proje başarılı olursa bu hastaneleri komşu ülkelere de taşımak istiyor. Açılan hastanelerin işletmesi özel kurumlara verilecek; ama Kızılay ilelebet kâr ortağı olacak. Reklam verenler ve yayınevlerinin de desteğiyle yeterli paranın toplanacağından emin. Ayrıca Kızılay'a yapılacak bağışlar da çocuk hastaneleri projesine destek olarak kullanılacak. m.tuncel@zaman.com.tr

2 yorum:

sipruu dedi ki...

Türk kahramanın isminin herotürk olması zaten çelişik bir şey değil midir.?

Adsız dedi ki...

Roma büyükelçisinin oğlu Ertuğrul. Yabancı bir bürokratın çocuğunu son anda boğulmaktan kurtaran ve daha nice kahramanlıklara imza atan Ertuğrul'a 'Herotürk' lakabını da Avrupa basını takıyor

Linkler

Related Posts with Thumbnails