27 Temmuz 2011 Çarşamba

Hayalet ve Batman sahneye indi

Patrick Swayze ve Demi Moore’un performanslarıyla ölümsüzleşen ‘Hayalet’ filmi ve hem çizgi roman dünyasının hem de sinemanın süper kahramanı ‘Batman’ müzikal sahnelerine taşındı.
Jerry Zucker tarafından yönetilen 1990 yapımı ‘Hayalet/Ghost’ popüler kültürün önemli bir figürü haline gelmişti. İngiltere’nin West End Tiyatrosu’nda sahnelenen müzikal, filmin senaryo yazarı Bruce Joel Rubin tarafından sahneye uyarlandı. Müzikal, filmin ünlü kil vazo sahnesi gibi bölümleri de içeriyor. Eurythmics grubunun eski üyesi Dave Steward ve Grammy ödüllü besteci Glen Ballard tarafından müzikleri yazılan eserde, filmde kullanılan ‘Unchained Melody’ versiyonu da korundu.
İngiliz yapımcılar bu müzikal dışında Batman’i de tiyatro sahnesine taşıdı. Gotham şehrinin koruyucusunun, yardımcısı Robin ile ilk nasıl takım olduklarının anlatıldığı ‘Batman Live’ adlı şovda, akrobatik sahnelere ve görsel efektlere yer veriliyor. Bu ay başında Manchester şehrinde yapılan ilk gösterimden olumlu tepkiler alan şov, İngiltere’nin ardından önümüzdeki beş yıl boyunca dünya turuna çıkmayı planlıyor.



Kaynak - Radikal

Hiç yorum yok:

Linkler

Related Posts with Thumbnails