11 Ağustos 2010 Çarşamba

Machette Movie ve Comics'de

İspanyolca "Pala" anlamına gelen "Machete"i bir çok okur Mister No'dan hatırlarlar. Amazon ormanlarında yolunu açmaya çalışan insanlar kullanırlardı onu savurarak. İşte bu Machete yıllar önce çizgi romanda bir karakterin ismi olarak okunurken şimdi sinemada izleniyor... olacak.

Afişi gördünüzse adamı ve tipini aklınızda tutun lütfen. Diğer movie bilgilerini de okuduktan sonra zaten yıllarca aynı tip ve silahlarla Marvel Comics dünyasında dolanan Machete hakkındaki bilgilere atlayın.
Yönetmen: Robert Rodriguez, Ethan Maniquis
Senaryo: Robert Rodriguez, Alvaro Rodriguez
Yapımcı: Quentin Tarantino, Robert Rodriguez, Elizabeth Avellan, Iliana Nikolic, Aaron Kaufman, Rick Schwartz
Oyuncular: Danny Trejo, Steven Seagal, Michelle Rodriguez, Jeff Fahey, Cheech Marin, Lindsay Lohan, Don Johnson, Jessica Alba, Robert De Niro

Bu karakteri yıllarca dayak yiyen ve sürekli kaybeden bir grubun elemanı olarak okudumdu. Kısmet bugüneymiş, aslında adamın ne büyük bir adam olduğunu şimdi öğreniyorum... Yarım yamalak bir büyük aslında ya o ayrı:
Machete (Marvel Comics)
İlk kez 1985 yılı Captain America'sında (sayı 302) ortaya çıkan Ferdinand Lopez nam-ı diğer Machete devrimci bir lidermiş.
Güney Amerika'daki hayali San Diablo devleti vatandaşı olan, Ferdinand Lopez bir devrime kalkışmışsa da becerememiş. Amerika Birleşik'e kaçarak devrimi finanse edecek parayı kazanmak için yasadışı işlere bulaşmıştır. Sırasıyla kaybedenler kulübü Batroc's Brigade ile Doom's Brigade gruplarına katılan Machete'in üstün gücü yoktur. Bıçaklarıyla mutlu mesut dövüşen biridir kendisi. Çok kardeşli bir aileden gelen Machete orjinali ölünce miras üçüncü kardeşe kadar ulaşmış. Film buradan birşeyleri tırtıklamış mı, aklın yolu mu bir mi bilemiyorum. İzleyeceğiz göreceğiz...
Görüldüğü ve dövüldüğü öyküler tam listesi: Marvel
Haber: Ümit Kireççi

Hiç yorum yok:

Linkler

Related Posts with Thumbnails