23 Temmuz 2010 Cuma

Ütü'mde Muppet Kuklası :)

Gündelik malzemelerden çizgi roman kareleri fotoğrafı çekmek alışkanlık oldu derken Muppet Show'un yan karakterlerinden biri takıldı objektifime. Hem de evdeki evladiyelik ütünün üzerinde. Markasını dahi bilmediğim ütümüzün kumanda tablosu meğer neleri taşıyormuş:
Jim Hanson tasarımını Don Sahlin hayata geçirmiş ve ortaya onlarca Muppet karakterinden biri olan Beaker çıkmış. Laboratuar asistanı, yardımcısı, deneği olarak görev yapan Beaker hayli bahtsız biri. Kendini bilime adamış hayli sorumsuz/gamsız Dr. Bunsen Honeydew onun patronu :) İşte ütümde bu karakter varmış da haberim yeni olmuş:
Daha fazla ayrıntı için: Muppet Wiki
Foto - Ümit Kireççi

3 yorum:

mit dedi ki...

Aaaa! Beaker :) Ağzı da her zamanki gibi bir karış açık :)

Adsız dedi ki...

Türkiye'deki bilinen adı Mimi'dir. Neden derseniz ağzından sadece " mi..mi..mi..mimimi" den başka bir şey çıkmaz, şifreli bir dildir yani. Yanında çalıştığı doktor dışında kimse ne dediğini anlamaz. Sadece doktorun çevirmenliğiyle dedikleri anlaşılıyordu. Bide Doktorla her buluş yaptıklarında mimi'nin başına bir kaza geliyordu. Zavalım Mimi'ye yapılmadık zulüm bırakmamışlardır. Buda yetmezmiş gibi Kendi özel diliyle bi sürü şarkı söyletilmişliği vardır, niyeyse artık... Hey gidi eski günler Hey...

Mr. Aşkın Güngör dedi ki...

aha ha! süpermiş bu da :))

Linkler

Related Posts with Thumbnails