6 Haziran 2010 Pazar

Degerli cizer dostlarim..
Son dönemlerde cok ilginc gelismeler oluyor.
Bunlari sizlerle paylasma geregi duyuyorum..
Turkiye genelinde kurdugumuz gruplara yonelik kancalar atilmaya baslandi.Gruplarda yer alan cizerler “sergi, album, ödül, jurilik” veya “gel dergimizde ciz” sözleri veriliyor. Bazilarini ya biz tespit ediyoruz veya kisiler bize bildiriyor. Bu tür eylemler icin hepimizin tanidigi, cizmekten baska her seyi yapan, cikari icin gözünü kirpmadan önce kendisini, sonra da arkadasini satabilen kisiler seciliyor özellikle..
On yildir Turk karikaturunun üstüne kabus gibi coken zihniyet, etik yoldan bizlerle basedemeyecegini anlayinca, etik olmayan yollari tercih etmeye basladi..Ayrica gruptaki cizerleri birbirine düsürecek yontemler de gelistiriyorlar.
Bu eylemlerinde nedense bizim de cok deger verdigimiz bir cizeri ozellikle “olta” olarak kullandilar.. Ancak oyuna gelmeyen iki arkadasimiz bunu anlayip, ilgili kisiye oldukca yerinde ve “sert” yanit verdiler..
Cizerlerin durust, durusu saglam ve mucadeleci kisiler oldugunu soylemeye bilmem gerek var mi?!..
Bu gelismeler dogrultusunda benim diyecegim tek sey; bu arkadaslarimizin iyi dusunup hareket etmeleridir. Bizler dün kurulan bir grup veya olusum degiliz. “Don Kisot” alti yildir hedefinden sapmadan, Turk karikaturuyle dunya karikaturunu birlestiren yegane platformdur. Bu tür tekliflerle karsilasan ve “cikarlarini etik degerlerden” üstün tutan arkadaslara diyecek pek bir lafimiz olamaz. Ancak “Yolun acik olsun!” diyebiliriz.Karikatur sadece Turkiye sinirlari icinde yer alan bir sanat degil,“evrensel” bir sanat ve asla “affetmeyen” bir mücadele platformudur.
Kisa bir surede buyuyen ve gelisen bu olusumumuz goruldugu gibi acik bir “hedef” haline gelmistir. O’nun zarar görmemesi ve daha cok güclenmesi ancak sizlerin durusunuzla saglanabilir..
Parcalanmalara izin vermeyelim. Yolumuz “Turhan Selcuk” ve diger ustalarin actigi evrensel yoldur.. Bizi bu yoldan döndürmek isteyenlere yanitimizi gerektigi gibi verelim...
Cekinmeden! Kanmadan! Satmadan!!!!
Erdogan Karayel

Hiç yorum yok:

Linkler

Related Posts with Thumbnails